Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 55 Nästa Sista 
Anna Söderström

stickprov. :)

Nu är terminen med stickande och virkande över. Resultat G. Alltså godkänt.  Så här är det möjligt att "slakta en tröja",  bara fantasin sätter gränser. Vidare så blev det en bunt vantar, ... läs mer..
Britt-Marie K

Kjol och tröja

Det blev inte bara en tröja av gitarrtyget utan även en kjol. Kjolen harbara en bred mudd i midjan helt enligt mönstret, om den inte hålls uppe så får jag sätta dit en resår också. Det finns ... läs mer..
Bodil Nielsen

Syfestivalen igen

Så där ja, nu har jag varit på vårens syfestival. Det fanns mycket att titta på, bl a tittade jag på knypplingen och blev lite sugen att börja med det igen. Det fanns mycket tyger, garner och pärlor ... läs mer..
Britt-Marie K

Tyg till tröja.

Barnbarnet har valt tyg. Först ville hon ha en pyjamas men har nu ändrat sig och vill nu ha en tröja istället. Så nu ska det ritas mönster. läs mer..
Pernilla Fe

Kattkläder

Min dotter ville ha en tröja och skor till sin mjukiskatt. Hon fick välja ur resttygskorgen och i knapp-påsen (en plastpåse! Jag måste sy en fin börs till knappar...) och sen sydde jag lite snabbt ... läs mer..
anna-maria ottosson

Att komma på villovägar!

Ja, att komma på villovägar vid symaskinen är inte svårt :-) men att hålla löftet att inte påbörja något nytt innan ufo högen är klar! Nu i vveckan har skaparglädjen funnits hos mig :-)  Den röda ... läs mer..
Ulrika Lindh

Avklädning fåtölj och BH-sömnad

Ja nu är fåtölj nummer två på gång och det ska bli så kul att färdigställa den. Det är faktiskt roligt att klä av möbler också men i denna hittade jag inget skoj. Tidigare har jag hittat både gamla ... läs mer..
Pernilla Fe

Min tygresa till London

Jag säger det direkt, så vet ni: Det blev inte mycket köpt. Köpt på Ray-Stitch. En god vän frågade i höstas, sådär apropå ingenting, om vi inte skulle åka till London och shoppa tyg. Jo-o, det ... läs mer..
Pernilla Fe

Ett fodral till min surfplatta

Jag var sysugen. Och jag skulle ut och resa. Så jag sydde ett fodral till min lilla surfplatta. Bara favorittygerna! På insidan ett blått slinkigt tyg med blommönster (se fodret i denna väska) och ... läs mer..
Pernilla Fe

En ryggsäck till trumpeten

Tioåringen spelar trumpet. Han har en "ficktrumpet" som verkligen inte får plats i fickan, men väl i en gannska liten men kompakt väska. Hyr man en normalstor trumpet från kulturskolans ... läs mer..
anna-maria ottosson

Att sätta saxen i favoritplagget.

Att sätta saxen i favoritplagget. Ja, det gjorde jag häromdagen. Klänningen som jag sydde för många år sedan och har då inte kunnat ha den på minst 6år. (Det saknas liksom lite tyg för att det ska ... läs mer..
Pernilla Fe

Skyddsfodral till pingisracket

Snart 12-årige sonen tar med sitt pingisracket till fritidsklubben. Racket ligger löst och skramlar i ryggsäcken och det är förstås inte så bra. Så nu har jag sytt ett skyddsfodral. Materialet ... läs mer..
Pernilla Fe

Sy för att minska tyglagret

Jag har för mycket tyg. Någon här som inte har det? En hel del lär jag aldrig använda. Somliga tyger spar jag för att jag tyckte om dem förut, andra för att jag hoppas att jag trots allt får sy av ... läs mer..
Anna Söderström

snöstjärnor och nyårslöften

Okej, mitt tidigare blogginlägg var tydligen något provocerande.  Jag tänker därför bena ut vad det här med nyårslöften handlar om för mig. För många år sedan handlade mina löften om ganska klassiska ... läs mer..
anna-maria ottosson

Mitt första blogg inlägg nånsin! Röja undan vid symaskinen..

Hej och välkommen till min blogg, made by miss_annaia.  Nu efter jul så har jag funderat på vad jag ska ska sy, men så fort jag gått upp till symaskinen så har jag satt mig i stolen men har bara ... läs mer..
Anna Söderström

bryta nyårslöftet?

Vet inte om jag klarar mitt nyårslöfte. Jag lovade att inte starta ett endaste nytt projekt. Jag glömde dock att besvara några viktiga frågor. Vad är ett projekt? Om någon ber mig fixa något?  Om det ... läs mer..
Pernilla Fe

Sylust!

Äntligen lite sylust igen! Min 11-årige son sydde i november en mössa i julklapp till sin lillasyster. Jag fick hjärnsläpp under sömnaden vilket resulterade i en för kort mössa. Nu har vi kommit ... läs mer..
Ulrika Lindh

Omklädning fåtölj

Nu har jag klätt om den första fåtöljen av två jag har som plan att göra, när man klär av en möbel så är det bra att ta lite bilder under själva avklädningen så är det enklare att göra rätt när nya ... läs mer..
Lotta Nilsson

Gott nytt och god fortsättning!

Längesedan jag skrev något här. Året har gått och en hel del med det. Maken och jag började året med att åka till dottern och hälsa på i Belfast där hon jobbade. Inget ställe som vi hade haft som ... läs mer..
Bodil Nielsen

Klar med kalenderstickningen

Nu är jag alldeles klar med kalenderstickningen, den har varit klar ett tag men det skulle ju fästas trådar. Nu är det gjort. Min halsduk blev lite smalare, jag använde ett annat garn. Den verkade ... läs mer..
Anna Söderström

ett UFOår utlyses!

Nytt år och nya utmaningar, eller rättare sagt gamla utmaningar.  Några kanske minns att förra året var "prova på en ny teknik i månaden"på samma vis avlade jag ett nytt löfte i år. Inga nya projekt ... läs mer..
Pernilla Fe

Nyårstankar om symaskiner

Jag har tre symaskiner. En Elna Carina från 80-talet. Med lite olja innan sömnad och service då och då går hon bra. Hon är relativt tyst och alldeles pålitlig. En smula begränsad i sömnaden, tycker ... läs mer..
Bodil Nielsen

Jul igen

God Jul och Gott Nytt År! Ett år fyllt av stick/virk/sy och kanske även lite annat också kan väl passa oss här på Sysidan  ;-) läs mer..
Pernilla Fe

Sömnad inför julen

Dags för jul då. I år är det nästan bara hårda klappar (många böcker blir det!) under granen, men ett och annat mjukt också. Inget avancerat detta år, det har jag inte haft lust till. Min ... läs mer..
Anna Söderström

försvunnet handarbete?

Jag är säker på att jag inte blivit tokig. Jag är precis lika galen som jag alltid varit. Det hela handlar om mina African flowers. Mina 188st african flowers för att vara exakt. Jag räknade två ... läs mer..
Bodil Nielsen

Kalenderstickning del 3

Nu har jag stickat mer på min kalenderstickning, delar 14 - 19 är nu klara. Det kommer absolut att bli en halsduk om inte stickningen tar en oväntad vändning ;-) Den är jättekul att sticka, hela ... läs mer..
Bodil Nielsen

Kalenderstickning del 2

Nu har jag stickat vidare på kalenderstickningen och del 7 - 13 är klara. Den är riktigt rolig att sticka. Skoj att sticka på något som man inte riktigt vet vad det skall bli :-) Nu skall jag sticka ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 55 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons