Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

Husqvarna Designer Diamond

Sy- och brodermaskin

Tillverkare: Husqvarna
Betyg: 4.674.674.674.674.67
(baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 21 ägare på Sysidan


2009-09-16 Margareta Silfver
Betyg: 5

Plus: har väldigt många bra och trevliga kvaliteer, trivs mycket bra med min maskin. Broderar mycket bra, stor och tydlig skärm, bra ljus, stor sömnadsyta etc...

Minus har svårt att få med undertråden vid vanlig sömnad när jag använt trådklippen. har haft den ca 1 år nu så det är väl dags för service.

Kommentar: Mycket bra maskin som har det mesta man kan önska.

Kundservice: Har bara goda erfarenheter från vår lokala Husqvarna butik.

Köpplats: Hallsta Symaskiner


 

2009-09-05 Eva Brissman
Betyg: 5

Plus: Den stora brodyr ytan är verkligen ett lyft och efter uppgraderingen av programvaran så fungerar Majestic Hoop väldigt bra. Massor av bra funktioner (har inte hunnit att testa dem alla). Fantastisk funktion när man avslutar en brodyr mitt i och hur lätt det är att hämta upp senaste mönstret för att fortsätta att sy.

Minus Jag trodde att trådklippet skulle vara ett lyft men det blev en besvikelse, en massa trådar på undersidan. Ganska känslig med trådmatningen för både över/under tråd.....

Kommentar: Efter en D1 och SE så är Diamond ett lyx paket för en maskin broderi älskare. Dyr men värd sitt pris.

Liknande produkter: Nej, det var en Husqvarna jag ville ha

Kundservice: Mycket bra service från Sycenter i Vänersborg

Köpplats: Sycenter i Vänersborg


 

2009-01-25 Sophia .
Betyg: 4

Plus: *** Kan allt och lite till. Har hur många finesser som helt. *** Syr fint. *** Broderar fint. *** Syr och broderar snabbt. *** Massor av olika sömmar. *** Stora broderbågar. *** Hyggligt bra manual men det finns utrymme för förbättringar. *** Användarvänlig. *** Känns lyxig ;-) och har jättesnygg design.

Minus *** Känslig: Man får laborera med trådnät och att dra tråden extra slingor för ibland klarar den inte att skapa stygnen. Övertråden ramlar ur trådbanan eller så är tråden så spänd att den går av. *** Gräsligt dyr. *** Jag saknar att inte kunna fälla ner pressarfoten med en spak och då att samtidigt kunna finjustera tygets position. Jag måste lära mig att justera mot stygnplattan istället för pressarfoten. *** När man trycker in back-knappen så envisas maskinen med att sy ett stygn framåt först. Jag undrar om det är ett generellt Husqvarna-problem. Det verkar så. *** Den spolar upp rätt lite undertråd på spolarna. Alltså, man får byta undertrådsspole rätt ofta. (Uppdaterat 090304: Nu har jag fått lära mig att det bara är att vrida på stoppet för att ändra mängden som spolas upp. Inget problem alltså.) *** Man ser inte hela trådbanan. Den är mer eller mindre dold vilket gör att den är svårt att göra rent. Här vinner en gammal mekanisk maskin stort eftersom man enkelt kan öppna den och borsta rent. (Uppdaterat 090717: Det går att ta bort ett plastlock och komma åt trådbanan men det är inte helt smidigt. Jag undrar hur lång tid det tar innan plasten är så spröd att låsmekanismen går sönder på locket.) *** Husqvarnas programvaror är dyra. (Jag har inte köpt dem för jag tycker inte att de är värda pengarna.) *** Långsam processor. Den "tänker" rätt länge när man ändrar inställningar på skärmen. Den borde kunna vara blixtsnabb.

Kommentar: Egentligen har jag haft maskinen alldeles för kort tid, ca 4 månader, för att recensera den men jag ville ändå skriva ner det jag har noterat hittills för det kanske kan hjälpa någon i sin beslutsvånda. När jag kommer på något nytt så kommer jag att uppdatera denna recension.

Det finns mycket kvar att upptäcka och prova. En sak jag inte har provat men som kommer att provas är att quilta. Det ska bli intressant att se hur det går.

Jag har aldrig sytt eller broderat på en D1, SE eller någon annan maskin i den här klassen så jag kan inte jämföra med dem. Att provköra en stund i butik ger egentligen inte tillräckligt underlag för att avgöra vad man gillar och inte. Man skulle behöva provköra flera olika maskiner i flera veckor för att kunna göra en bra jämförelse och kunna avgöra vilken man gillar bäst men den möjligheten är det inte så många som har.

Jämfört med min Rose, som ändå är en bra maskin, är Diamond ett riktigt lyft. Jag tycker mycket om min Diamond och rekommenderar den.


 

2009-01-17 Catherina Rodian
Plus: Broderenheten väger ingenting!!! Lättförstådda menyer, Klipper hoopstygnen!! Sparar mycket tid på det! Ser hur lång tid en broderar på varje tråd/färg

Minus Inte hittat några än

Kommentar: Köpte denna maskinen för att kunna göra stora broderier, och slippa disketterna som jag hade i D1:an Nu räcker det med ettUSB-minne. Den har en häftig design!!

Liknande produkter: Pfaff 5.0

Kundservice: Bra service där jag köpte maskinen

Köpplats: BeGe Sycenter i Malmö


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons