Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Symaskiner > Bassymaskiner

Notiser

Svara
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betygsätt ämne Visningsalternativ
Gammal 2019-04-27, 13:20   #1
ubbe65 ubbe65 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2014
Inlägg: 11
Oönskade öglor och konstigheter på sömen

Hej. Har problem med att sömmen bildar både små och större öglor och konstiga "lopar" på både under och över sidan. Vad kan det vara för fel. Min första tanke när jag fick öglor på undersidan, var att jag behövde öka trådspänningen, vilket verkade hjälpa först, men får ändå konstigheter på båda sidorna av tyget. kan det verkligen ha att göra med trådspänning då?. Det hör till saken att det är ganska kraftig tråd och tjocka och kraftiga tyger.
ubbe65 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-04-27, 13:58   #2
Pendlaren Pendlaren är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: okt 2010
Inlägg: 368
Har du tillräckligt grov nål, så att tråden kan glida o spännas för varje stygn?
Pendlaren är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-04-27, 23:30   #3
ubbe65 ubbe65 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2014
Inlägg: 11
Kan vara det. Det är den grövsta sytråd jag hittat tror det heter #40, eller något sådant, men har heller inte hittat grövre nål 110. Knepigt med dessa olika enheter för tråd och nålgrovlek. Vore enklare om de hette exakt samma och något som alla begrep, som mm när det kommer till vanliga verktyg.
ubbe65 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-04-28, 13:00   #4
Gumpan58 Gumpan58 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 2 019
Du en alldeles tillräcklig grov nål till tråden. Prova byt till en helt ny symaskinsnål istället. Ofta kan det bara vara det som är felet då det blir öglor i sömmen.
Gumpan58 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-05-13, 11:00   #5
Pendlaren Pendlaren är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: okt 2010
Inlägg: 368
Har du trätt rätt? När man startar skall spänningen i trådarna bakom pressarfoten vara någorlunda lika, när man drar i dem.
Pendlaren är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 16:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons