Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar Inställningar Sök i forum Forumregler
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från
Mainloop
Personuppgiftspolicy
2009-03-08, 17:33 | #1 |
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
|
Storlek på muffins
Jag ska göra Cupcakes och har hittat recept på Leila bakar men det står inte hur stora formarna ska vara. Eftersom jag ska ha mer kaffebröd och tårta vill jag göra dessa Cupcakes i småbrödsformar men hur mycket smet ska man lägga i formarna och hur länge ska de gräddas?
Jag tänkte göra sockerkakssmetstyp och ha hallon i, är det någon som har något bra recept så tas det tacksamt emot. Jag ska göra mjölkchokladfluff och ha ovanpå. |
2009-03-08, 17:50 | #2 |
Medlem sedan: okt 2008
Inlägg: 832
|
Här är en jättebra sida med massor av recept både på muffins och cupcakes. http://www.dagensmuffin.se/
Lycka till med baket. |
2009-03-08, 18:03 | #3 |
Forumvärd
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 1 011
|
Att hälla så att 2/3 av höjden på formen är fylld brukar vara en rätt bra måttstock tycker jag. Då kan man variera storlek på formarna utan att behöva fundera så mycket mer än att man kan behöva grädda dem olika länge.
|
2009-03-08, 20:11 | #4 | |
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
|
Citat:
|
|
2009-03-08, 20:12 | #5 |
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
|
Vad bra att veta hur mycket man ska hälla i formarna. Jag får provgrädda och se hur lång tid som behövs. Tack för hjälpen.
|
2009-03-11, 16:06 | #6 |
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
|
Någon som har recept på muffinssmet som inte är stel?
Nu har jag provbakat blåbärsmuffins men vilken stel smet, det var svårt att få ner den i formarna. När jag var liten (60-talet) minns jag att mamma gjorde muffins av smet som var lös som sockerkakssmet men jag kan inte hitta något sånt recept. Jag tänkte ju göra i småbrödsformar och att få ner den här stela smeten i dem har jag inte lust att pröva, det var svårt nog med muffinsformarna.
Är det någon som vet om något sånt recept så tar jag tacksamt emot det. |
2009-03-11, 16:59 | #7 |
Forumvärd
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 1 011
|
Varför inte bara ta ett sockerkaksrecept? Jag brukar använda samma grundrecept till sockerkakor som till muffins, bara med olika smaktillsatser beroende på vad jag är ute efter.
|
2009-03-11, 19:18 | #8 |
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
|
Tack, det ska jag göra och så peta i några hallon och så fylla formen till 2/3. Vilken tur att jag provbakar innan jag ska "till". Ska skicka med de jag gjorde idag till makens jobb och så ska jag göra nya i morgon så får de dem på fredag om jag måste göra fler justeringar.
|
2009-03-11, 19:29 | #9 |
Medlem sedan: dec 2003
Inlägg: 410
|
Vad är mjölkchokladfluff? Det låter underbart gott.
/Mia |
2009-03-11, 20:14 | #10 |
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
|
Jag har fått receptet av min dotter som hittat det på nätet, på Familjeliv tror jag. Man hettar upp 2 dl vispgrädde men det får inte koka, blandar i 2 hg choklad eller dumlekola, after eight eller vilken choklad man tycker bäst om och så rör man tills det har smält och så ska det stå i kylskåpet över natten. Sen vispar man det fluffigt och spritsar det på muffins eller kaka.
http://www.familjeliv.se/Forum-11-24...archLocation=1 Här är länken till flera länkar, jag hoppas att den fungerar. |
2009-03-11, 20:25 | #11 |
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
|
Prövar igen med länken, sök på fluff så kommer en massa länkar fram. om receptet är där vet jag inte
http://www.familjeliv.se/Forum-11-24...archLocation=1 |
2009-03-13, 05:18 | #12 |
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
Jag vet inte hur det är med ditt recept, men att tänka på att om man tar amerikanskt recept rakt av så blir det oftast inte precis samma sak. De har inte samma vetemjöl som vi. Olika proteinhalt och fabrikerna stoppar i andra saker också. Bleker dem också.
Jag brukar ha i Vetemjöl Special i amerikanska muffins och sen INTE röra smeten så mycket, bara blanda det hjälpligt så det blir blandat.. (man blandar torra för sig o våt för sig innan) Om man rör för mycket blir det stel o kladdigt. Om du vill så kan jag skriva recept till dig på chokladmuffins med chokladbitar och valnötter i. De är mumsiga och fungerar bra. |
2009-03-16, 16:57 | #13 |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Eh...
Väl storlek som A-kupa. |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:18.