Visa ett inlägg
Gammal 2007-11-27, 13:07   #15
ikamymlan ikamymlan är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: okt 2006
Inlägg: 77
Jag ställde mig också mycket frågande till de broderade toapappersrullarna, och tänkte länge att de har någon sorts "högre mening" som jag i min ovetskap inte kunde räkna ut. Jag trodde alltså att en toarulle med broderi används till något annat än sitt grundändamål, något beständigt.

Jodå, tycke och smak ÄR olika, det upptäcker man om inte annat här på sysidan. Ur min synvinkel sett känns det dck lite befängt att lägga ner tid och arbete på något som de facto är ett engångsföremål. Vackra bruksföremål, ja tack, men det ska kännas meningsfullt med dekorationen. Och när jag har följt med den här dekorationen känns det också som om det här med dekorerade toarullar är en produkt av just maskinbroderandet - för det finns väl ingen som skulle sitta och pyssla med nål och tråd för hand under de timmar det krävs för ett broderi som ska bli så pass kortlivat.

Alltså, jag känner att jag blir lite gammaldags här (jag kanske lever i fel tidevarv ), men jag tycker att man kan ifrågasätta en hel del av det vi människor gör bara för att det är möjligt. Bland annat med tanke på jordens begränsade resurser. Nu är jag ju inte så enkel att jag tror att broderade toapappersrullar är den stora boven i dramat, men som jag ser det är de ett bland väldigt många exempel på ett större fenomen.
ikamymlan är inte uppkopplad   Svara med citat