Visa ett inlägg
Gammal 2007-11-07, 14:13   #25
Janne Janne är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jan 2004
Inlägg: 107
Lightbulb Lite Hjälp

Hej igen Tjejer

Det var ett tag sedan jag skrev här men nu kanske det är dags igen

Lite info. om vad som hänt i Husqvarna:
1689:
Husqvarna grundas som kunglig vapensmedja.

1872:
Den första Husqvarna-symaskinen tillverkas.

1949:
Husqvarna symaskiner introduceras i USA, där de blir kända under namnet Viking.

1990:
Symaskinsverksamheten koncentreras till ett särskilt bolag, Husqvarna Sewing Machines AB.

1997:
Företaget byter namn till Viking Sewing Machines AB under sin nuvarande ägare, Industri Kapital.

1999:
Husqvarna Viking köper det brittiska mjukvaruföretaget Embroidery Networks, idag Viking Emnet Ltd.
( det är detta bolags hemsida ni kommer till när ni läser om Husqvarnas Vikings program och som även säljs via Pfaff ).

2000:
Viking Sewing Machines AB köper tyska Pfaff Household Sewing Machines.

2002:
Jubileum firas - det är 130 år sen den första Husqvarna-symaskinen tillverkades.

2005-2006:
VSM Group Holding AB ( VSM ) som har varumärkena Husqvarna Viking och Pfaff och som ingått i Industri Kapital säljs till Kohlberg Management som är huvudägare i Singer.

Svenska VSM tillverkar och säljer avancerade symaskiner, overlockmaskiner och tillbehör för kreativ sömnad över hela världen. Företaget är ledande inom branschens toppsegment. Koncernen har 2000 anställda, 16 säljbolag och distributörer i 57 länder, och världens mest omfattande återförsäljarnät med 4100 försäljningsställen. VSM säljer ca. 500.000 st. symaskiner varje år.

Singer grundades 1851 och är en av världens ledande poducenter av symaskiner för hushåll. 10 försäljningsbolag och ett återförsäljarnät som säljer företagets produkter i mer än 190 länder.

Phu det blev mycket info det

VSM Group har under 2006 dragit ner på ca. 60-80 personer, ändringar av ansvar i företaget, den nordiska kundtjänsten är nu kopplad till Köpenhamn och betjänar Danmark, Norge, Sverige och Findland.
Det nya bolaget heter SVP Worldwide ( i SVP är Singer som S, Husqvarna Viking som V och Pfaff som P, det blir SVP ).

Hm...tror jag tappar tråden snart varför jag skriver

Men ifo. behöver man om man ska förstå varför det har ändrats en hel del under dom senaste åren.
Husqvarnas hemsida håller på att ändras av ett bolag tillsammans med en Husqvarna representant, Markus Gotting och det kommer nog att bli betydligt mycket bättre på vissa saker.

Att det finns engelska sidor på vissa ställen kan man nog inte helt ta bort eftersom allt har blivit så internationellt och där ligger det engelska språket mycket bättre än det svenska samt att det inte finns ekonomiska resurser att översätta allt till svenska.

Husqvarna Vikings software sida kommer inte att översättas till svenska, det som släpts i höst är svenska handböcker till 4D programmen.

Uppdatering av Designer SE mjukvara kostar inte 800 kr om man gör det själv, det är om man vill ha Designer SE i samma funktion som Designer SE Limited Edition som man måste byta ut 5 olika delar i maskinen, och då får man trådklipp i hoppstygnen på nya brodyrer.
I nya 4D 8.1 kan man också lägga till klipp i hoppstygn på äldre brodyrer om hoppstygnet är längre än 2mm.

Zig-Zag tidningen som tyvärr har lagts ner kommer inte att ersättas av något nytt inom den närmsta tiden, kostnaden att göra den med dom anställda var för höga. Vi kan bara hoppas att något nytt dyker upp, kanske någon slags vebb sida i stället, jag ska i alla fall ge dom lite olika förslag på vissa saker så vi får väll se

Det man kan säga är att ni har ett väldigt stort bolag bakom er symaskin och sånt hjälper till om det blir problem eller man vill få hjälp av något slag. Det finns många hjälpsamma återförsäljare i Sverige och andra länder och det är en stor trygghet när man kanske investerar i en ny symaskin eller ett nytt dataprogram.

Kram på er alla sy glada tjejer, hoppas ni har fått lite mer kött på benen av allt mitt skrivande om bolaget SVP Worldwide Nordic.
Vi ses

Mvh. Jan Lindström
Fackman på Husqvarna Viking i Sandviken
www.husqvarnasandviken.com
janne@husqvarnasandviken.com
Janne är inte uppkopplad   Svara med citat