Ämne: Stora projekt
Visa ett inlägg
Gammal 2007-04-14, 18:47   #6
Lillith Lillith är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: dec 2006
Inlägg: 1 109
Men mitten är ju fortfarande mitten även om man råkat vrida det hela lite grann, eller dragit lite i tyget så att det töjt sig åt något håll.

Plastmallen som följde med tycker jag är rätt joxig. Markerar man på den med penna så färgar den av sig på tyget (man får ju alltid lite på fingrarna, även om man gör markeringarna på rätt sida) och jag har inte hittat något bra sätt att markera tyget istället. Och även om man får till det med markeringarna, hur gör man för att få den på rätt ställe? tyget flyttar sig ju gärna lite precis när man klämmer dit bågen och försöker man dra det rätt så är det så lätt att man råkar dra tyget skevt eller att man spänner det för hårt så att det blir bubbligt sen. Och plastmallen går dessutom att skjuta ett par mm i ramen när man lägger i den, så sådär väldigt exakt blir det inte.

Men, men. jag får väl helt eneklt fortsätta öva. Det bara känns som ännu en sån här sak som husqvarnamaskinerna gör bra på provlappar, men har svårt att få till i verkligheten när man har andra former och sömmar att rätta sig efter.
Lillith är inte uppkopplad   Svara med citat