Visa ett inlägg
Gammal 2007-03-25, 14:32   #1
Avslutat medlemskap Avslutat medlemskap är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jul 2004
Inlägg: 1 418
Ibland blir det hjärnsläpp...

Fast det löste sig denna gång. Tänkte bara berätta, så ni vet att ni inte är ensamma om det händer er!

Har inte använd min Artista 180 för broderi sedan jag köpte 6-nålarsmskinen (Monstret) för 2 år sedan. Idag tyckte jag den skulle få jobba lite med några lace-harar. De är ju enfärgade, så maskinen ska bara stå och "tugga" sisådär 40 minuter för varje hare. Artistan går mycket tystare än Monstret, och dessutom rymdes 4 harar så perfekt i stora ramen till den utan nästan något spill alls avd et vattenlösliga.
Alltnog, brodyrenhet sattes på, maskin kopplades till dator för att överföra mönster och så... tomt i skallen! Och nu snackar vi ekande TOMT! Ingen liten minneslucka, utan total tomhet. Vad gör man nu????
Jag vet inte hur många gånger jag har berätat för andra vad de ska göra, men si det hjälpte inte ett dugg nu! Hittade överföringsfunktionen i programmet, men det blidde liksom inget ändå. Jag var desperat och tänkte att "Nu måste jag fråga Bibbi eller någon av de andra med Artista!".
Nåja, efter en massa fumlande löste det sig, och nu, ett antal timmar senare är hararna sydda.

Så för guds skull, tro inte att ni är korkade när ni inte kommer på vad ni ska göra, fast ni gjort det förut! Eller... ni är i alla fall inte ensamma...

För övrigt kan jag säga att Artistan nog kommer att få jobba mer de fåtal gånger jag gör lace-grejor! Den syr ju väldigt sakta, men är väldigt driftsäker (eller rättare sagt, det är den bland annat för att den syr så sakta...). Sällan eller aldrig avbrott i broderandet, och så går den så härligt tyst!
Avslutat medlemskap är inte uppkopplad   Svara med citat