Visa ett inlägg
Gammal 2007-03-21, 03:09   #16
Lillith Lillith är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: dec 2006
Inlägg: 1 109
Problemen med dom billiga maskinerna, som har påpekats är at dom är nära nog omöjliga att få reparerade när dom går sönder (det gör ju alla maskiner förr eller senare.)

Dessutom är dom ojämna. Jag vet en tant som köpte en billig maskin, glömt var, men det var en sån där strax under tusenlappen. Hennes gick sönder direkt. Hon gick tillbaka till affären, fick en ny -som inte fungerade ens som ny... tre gånger till var hon inne innan hon fick en som funkade. Den fungerade i några månader.

Sen gav hon upp och köpte en huskystar istället och så vitt jag vet har den gått bra sedan dess.

Symaskinsreparatören här berättade att några av delarna i dom billigare maskinerna görs i plast, alltså såna delar som görs i stål i vanliga fall. Maskinen fungerar bra ett tag (ibland ända tills garantitiden har gått ut ) men plasten mattas ut och till slut råkar man sy en lite tjock fåll eller något och då böjer delarna sig, eller till och med brister.
Dessutom fins det oftast inga tillbehör, som specialpressarfötter och sånt till dom heller och det kan vara ren lögn att få tag på extraspolar till undertråden.

Så något av dom lite större märkenas lågprisalternativ, med riktig garanti och reservdelar på marknaden kan vara värt den där knappa tusenlappen extra. Roligare med en maskin man känner att man kan lita på.
Lillith är inte uppkopplad   Svara med citat