Visa ett inlägg
Gammal 2007-01-13, 21:28   #7
avslut110208 avslut110208 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 169
Hell no!
Vi som är "seriösa utövare" tar avstånd från allt som kan förknippas med den boken. Den handlar ju om en äldre man och dennes kärlekshistoria med en flicka (cirkus 15år gammal?) och det är definitivt inte vad vi vill bli förknippade med.
Därför är har de finare och "äkta" märkena enbart kjolar som är kring 50cm långa från midjan och heltäckande blusar. När någon som säger sig ha GL-stilen lägger ut en bild och visar för mycket hud så är hon/han så gott som körd, det är inte bara lite kritik de får då. Modet går ut på att inte vara sexuellt utmanande utan att klä sig propert och välskräddat.
Den enda bok som de flesta GL/L anser sig vara inspirerade är Shimotsuma Story/Kamikaze Girls eller någon av de andra novellerna som Novala Takemoto.

När nu lolitasnap är nere under obestämd tid så är det bästa tipset på vad modet går ut på denna sida:
http://www.avantgauche.co.uk/Gallery/index.html
(direktlänkade till galleriet) Där finns många bilder med exempel på hur modet kan se ut.

Det finns många regler för modet och jag erkänner att jag håller med om många men jag accepterar de som låter sig inspireras av modet men kanske vill korta av kjolarna så länge de inte kallar det för GL/L. Risken är då denna att GL/L blir mer förknippad med boken Lolita (samt filmen med samma namn) och det är då det sista vi vill.

Länkar med fakta:
http://www.lerman.biz/asagao/gothic_lolita/guide.html

Hoppas att du känner att du nu vet mera om modet
avslut110208 är inte uppkopplad   Svara med citat