Visa ett inlägg
Gammal 2006-12-02, 21:10   #13
axyzvslut axyzvslut är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jan 2006
Inlägg: 1 377
Om det är bruttolön på 8000:- i månaden blir det 96.000:- i årslön ,.det är inte omöjligt. Hon har kanske inte dessa banklån som du skulle få.
Eller så skarvar hon lite friskt.
Någon oberoende värderingsman har inte med saken att göra.det handlar om det bokförda värdet i företaget.vad har företaget för vinnst innan hon tar ut lönen.
När hon köpte företaget fanns kanske ett bokförtvärde på några hundra tusen. men det behöver inte betyda att det är värt det samma idag Hon kan ha sålt ut mycket av lagret och bilen om den har följt med har ju sjunkit i värde Ett Ab består av sina aktier som har ett visst värde och det är det som är den ekonomiska substansen. företagets sparade vinnster ,lagervärdet,inventarievärdet, sedan har du skulder obetalda skatter,inköpsfakturer,och andra obetalda skulder.
kvar blir värdet på aktierna. de pengar någon vill ha utöver dessa är för att ta över ett fungerande upparbetat företag ,kundkontakter i princip för jobbet dom har lagt ner.
Bara du räknar noga och vet hur mycket du behöver ha i vinnst för att det skall gå runt och få lite lön. så är det inte omöjligt.men gå inte på några glädje kalkyler.
lycka till det vore roligt att höra hur det går.
Ann-Christin
axyzvslut är inte uppkopplad   Svara med citat