Visa ett inlägg
Gammal 2006-06-20, 16:58   #1
hatte hatte är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jul 2004
Inlägg: 99
Klantigt värre!

Alltså...

Igår började jag att sy på en skjorta, ni vet en kortärmad och vid sommarmodell att bäras i den stekande sommarvärmen (oknäppt om anständighetskraven tillåter). Jag hade ett stycke bomullstyg liggande som passade fint till en sådan skjorta.

Jag börjar förstås med att rita upp ett mönster, sedan när jag lagt ut mönsterbitarna på mitt bomullstyg upptäcker jag att det blir snålt. Ingen bröstficka alltså, och så kan jag korta ärmarna lite, skjortan kan kortas några centimeter den med.. o.s.v... när jag är nöjd, tar jag och klipper ut delarna. Min tygbit har räckt till, och det precis. Jag monterar framsidorna med sina ok-delar och syr knäppkanter, knapphål och knappar. Dags att sy ihop baksidan med bakre ok-delen. Trodde jag i alla fall. Jag hade inte ritat och klippt ut något bakre ok! En blick under sybordet förklarar saken, mönsterdelen med den delen av oket hade hamnat på golvet, och jag hade missat att lägga ut den delen på tyget! F-n också vad irriterad man kan bli i sommarvärmen! Nu blir det ingen skjorta av det tyget, som i och för sig inte hade räckt till... det blir ett par strandbyxor istället, modell ”boxershorts”.

Ovanstående är nog det mest snopna jag hitintills varit med om (vad gäller syprojekt då alltså). Inte farligt, men ack så irriterande när man är i farten. Jag hade verkligen gillat en skjorta i det tyget. Snyft.

Någon annan som har några klantigheter att berätta om, så att jag finner tröst?
hatte är inte uppkopplad   Svara med citat