Visa ett inlägg
Gammal 2006-05-21, 15:48   #5
Victoria_AB Victoria_AB är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: sep 2005
Inlägg: 87
Det är väl vi som inte har ”standardstorlek” som verkligen har allt att vinna på att sy kläder åt oss själva. Min motivationsfaktor till att komma igång och sy kläder berodde på att jag har så svårt att hitta byxor. Jag är 182 cm lång och jag hittar nästan aldrig byxor som från början är tillräckligt långa i benen. Det första jag jag gör i klädaffären om jag ser någonting som ser snyggt ut är att först hålla byxorna framför mig för att göra en första koll. Ser det någorlunda lovande ut så kollar jag därefter hur mycket de går att lägga ned. Ärmar är sällan tillräckligt långa åt mig, så kavajärmar måste alltid läggas ned. Det finns de som inte tror att jag har några problem att hitta kläder eftersom jag har ”mannekänglängd”, men ack så fel de har. Kläderna i affärerna sys inte upp till kvinnor som är långa. Jag skulle behöva kunna sy skor också, eftersom jag har storlek 42.

Det är väl självklart att du skall börja sy kläder åt dig om du tycker att det är roligt! Det enda spontan-tipset jag kan komma på om man vill ge ett längre intryck är att ha samma färg på överdelen som byxorna. Kommer du ihåg hur Andreas Johnson var klädd i Melodifestivalen? Han hade en lite längre kavaj i samma tyg som byxorna –helt enligt ”reglerna”. Han är tydligen lite ”kort i rocken” och kanske påverkade det hans klädval. Snyggt var det i alla fall.

Du får väl prova dig fram lite, och som Annika skrev, studera hur andra kan inspirera dig till att få en snygg och klädsam garderob. Lycka till!!! / Victoria
Victoria_AB är inte uppkopplad   Svara med citat