Visa ett inlägg
Gammal 2006-02-05, 13:50   #1
Misse Misse är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2005
Inlägg: 196
Question Problem med korsetten..

Hallåj alla!

Nu är jag nästan klar med min första korsett. Arbetet med korsetten har varit mycket lättare än vad jag trodde, men så igår stötte jag på problem.

Efter att jag sytt fast planschetten framtill märkte jag en grej som kanske inte blev jättelyckat - fodret syns när jag har knäppt korsetten! Fodret är typ laxrosa och yttertyget vinrött. Hela korsetten kommer att kantas med svart satinband. Då ser det med andra ord inte så snyggt ut med något laxrosa som sticker ut/syns. Hur ska jag göra för att fodret inte ska synas mellan knäppningen? Kan inte sprätta upp det hela, då yttertyget är väldigt skört (fast det är stadigt) och det blir fula märken när man sprättar upp (oavsett hur försiktigt man gör det).

En annan grej som oroar mig med korsetten är att planschetthakarna är silverfärgade, medan silverfärgade öljetter är väldigt svårt att få tag på. Alla billiga öljetter är guld/gul-aktiga och jag har helt enkelt inte råd med att köpa några silver färgade öljetter för ungefär 100 kronor (ja, det är priset för stans enda silverfärgade öljetter). Vart kan man hitta billiga öljetter på nätet?

Tackar för alla svar!
Misse är inte uppkopplad   Svara med citat