Visa ett inlägg
Gammal 2014-03-06, 17:57   #19
bila bila är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: maj 2010
Inlägg: 1 848
Hur ser trådkjedja ut. Är alla fyra trådarna med. Trä maskinen med olika färg på tråden och följ helst träschemats färger så ser du vilken tråd som inte följer med. Trådkjedan är viktig att kolla, talar som om maskinen är redo för att sys.

Min kompis köpt en lidl singer. DEn bruksanvisning var inte helt lätt att förstå.
Den ena tråden på den ena av loparna ska man föra fram en del och trä runt den.
Har du kollat youtube, har du tur så hittar du kanske en film som visar hur du trär. Bryr dig inte om vilket språk dom talar och häng inte upp dig på om du inte förstår vad som sägs, oftast räcker det med att titta på vad som gör.
I de flesta fall när en overlock krånglar har man trätt den fel. Bland trär dom om sig själva när man syr.

När du fått ordning på maskinen med trådar i olika färger, kan du fuskträ den genom att klippa av tråden och knyta den nya tråden i den gamla och dra fram den nya försiktigt tills den nya kommer fram.

Får du inte ordning på den så skicka tillbaka den.

Den enda overlock jag skulle rekommendera att köpa på nätet är Brother 3034D eller dess storebro. Dom har en jättebra bruksanvisning, som i stort sett alla nybörjare begriper. Maskinen är enkel att att hantera och enkel att trä.
Det bästa är att köpa i butik och få utbilning på maskinerna.

Sedan finns ny babylockarna, svindyra men helt underbara att sy på. Dom är luft trädda alltså trär sig själv genom en knapptryckning. Ställen in trådspänningen själv ocskå.

Senast redigerad av bila den 2014-03-06 klockan 18:16.
bila är inte uppkopplad   Svara med citat