Visa ett inlägg
Gammal 2013-09-24, 16:26   #13
ninnami ninnami är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: mar 2011
Inlägg: 384
Citat:
kanvas skrev: Visa inlägg
Kan inte du redogöra för vilken effekt (och helst moment) som bernina har på sina motorer? Det borde stå på märkplåten på maskinen.

Notera också att 802 garanterat har rheostatstyrd motor, dvs. att den inte levererar fullt moment vid lägre sömnadshastighet.

Att döma av alla okunniga hyllningar till Bernina på sysidan är det ett mirakel att inte läderindustrin har upptäckt dessa maskiner. Hade ju sparat dem åtskilliga miljoner i maskinparksinvesteringar.
Kanvas, jag tycker att det är tråkigt att du förlöjligar andra.

Har själv en Bernina 1090 (90-talare) och med den har jag sytt enstaka saker i skinn och galon och det har gått bra. Så är det enstaka saker man syr så anser jag att en Bernina maskin klarar det.

Det är en helt annan sak att sy inom industrin. Det ställer helt andra krav på maskinen, bla gällande styrka och hastighet. Jag har själv jobbat som sömmerska inom textilindustrin under några år, mestadels sydde jag i skinn (klädslar till fåtöljer och soffor). Jag anser utifrån det att inte ens de flesta industrimaskinerna håller måttet för att på ett effektivt sätt klarar av att sy i skinn, kanske kan de flesta klara av tunna konfektionsskinn. Men ska man inom industrin få ett tillräckligt bra och effektivt resultat så krävs grövre maskiner, givetvis med övermatning.
ninnami är inte uppkopplad   Svara med citat