Visa ett inlägg
Gammal 2013-03-09, 13:27   #3
Rostok Rostok är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2013
Inlägg: 35
Tack för ditt snabba svar.Det enklaste hade ju varit att skeda i samma som det ska vävas med, men det står i Stora Vävboken att man INTE ska förskeda i en sked tätare än 50/10. Jag har lite lust att göra det i 60/10 men det kanske är dumt, jag vill ju inte förstöra varpen?

Jag har räknat ut att om jag använder sked 35/10 så skedar jag i varje rör, men hoppar över vart 7 rör, så ska det stämma.

Jag ser nu att jag det är bomullssolv i Lillstina, men då den aldrig är vävd med (och enligt bl a Vävbutiken.se så är det samma solv man har till båda vävstolarna), så borde det funka med polyestersolv ändå, tycker jag. Jag ska väva med 712 trådar med 2 av mina varpflätor i den, och jag har 620 st i bomull, så då kanske det ändå funkar att bara köpa 100 till, eller ev flytta över från min Victoria (beroende på om jag hunnit färdigt med den varpen som tar alla solv).

Att jag är så snål med solven gällande dessa vävstolar är att jag idag har hämtat hem en stor Glimåkra Standard också, och till den behöver jag köpa helt nya solv, vilket ju blir en hel del.

Jag återkommer säkert med fler frågor, känner mig som helt nybörjare, jag har nämligen aldrig gått en vävkurs eller så, utan är helt självlärt efter Stora Vävboken. Men har tidigare vävt i egen vävstol, för ca 30 år sedan. Bara enklare vävning, med 4 skaft och utan lattor (det gick bra ändå, fick fint skäl).
Rostok är inte uppkopplad   Svara med citat