Visa ett inlägg
Gammal 2013-01-22, 11:44   #31
Aje Aje är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jun 2007
Inlägg: 18
Jag syr så pass mycket och varierat att jag aldrig skulle orka hålla på med den mekaniska till allt. Bara nål-upp/nål-ner funktionen med en knapptryckning tycker jag är livsnödvändigt. Och automatiska knapphål. Och snabba inställningar mellan sömmar osv. Det blir för tidsödande utan en datoriserat. HQ är bra till tuff enkel sömnad, men inte annat.

Det är inte specifikt övermataren jag är ute efter. Just sånt tycker jag funkar bra med pressarfotstryck. Utan det är Pfaffs kvalitet, gedigenhet, styrka och pålitlighet jag vill ha. Tysk precision! Så egentligen är deras övermatare-istället-för-pressarfotstryck den enda nackdelen med maskinerna.

Jag har både Babylock och CoverPro, så för trikåsömnad behöver jag inte den vanliga så mycket, men om man syr i vävt med elastan kan det vara bra med pressarfotstrycket. Eller bara när man ska sy ihop manchester som annars drar sig bara pga luggen. Men jag vet ju inte hur Expression beter sig i såna material, så jag får testa.

Dom har en ny serie som heter Ambition som har pressarfotstrycket, men då är inte motorn lika stark som Expression. Och även om jag använder HQn till tuffare jobb så kommer en maskin med svagare motor slitas snabbare och chansera fortare speciellt när man syr så pass mycket som jag.

Och industrimaskin har jag inte plats till, så det är inget alternativ.
Aje är inte uppkopplad   Svara med citat