Visa ett inlägg
Gammal 2012-11-09, 21:00   #3
bila bila är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: maj 2010
Inlägg: 1 848
Det du behöver är en symaskin som du kan köpa till dom pressarfötter du behöver. Till dom kända märken finns det gott om pressarfötter att köpa till. Brother brukar ge mycket maskin för pengarna. Men kända märken är Janome, Brother, Elna, Bernina, Bernette, Singer, Pfaff och Husqvarna.

Undvik okända märken, köp inte så kallade billiga varuhus symaskiner. Det finns inga tillbehör att köpa till, det går inte att repera dom, ingen symaskinreperatör vill inte ta i dom ens med tång. Kvaliteten är urusel.
Köp inte heller dom billigaste modellerna av märkesmaskinerna.
När symaskinerna kommer över 2500 kr klassen börjar dom bli bra. Det är stor skillnad att sy på billig varuhusmaskin och en lite dyrare.

Ska du sy skjortor så är det ofta tunnare tyger och du behöver en maskin med bra matning. Tunna tyger är svårare att sy i än tjocka.

Dom pressarfötter du räknade upp följer inte alla med maskinen, men dom bör finnas att köpa till. Kolla upp detta innan du slår till på en maskin.

En bra symaskin gör att det är roligt att sy. Den dålig som krånglar och trasslar förstår ganska snabbt syglädjen. En symaskin ska vara ens allra bästa vän.

Som nybörjare skulle jag inte rekommendera att du börja sy skjortor, utan börja med lite enklare saker. Att sy skjortor är många krångliga monent som kräver ganska så stor syskicklighet. Vänta med det tills du tränat upp dig i sykonsten.

En jättebra funktion på en symaskin är enstegsknapphål, helst flera olika sorters. Fungera så att du sätter knappen i foten och väljer vilken typ av knapphål du vill sy. Sedan är det vara sätta maskinen där du vill att knapphålet ska börja och gasa. Maskinen stannar när knapphålet är klart. Du kan sy hur många som helst helt identiska knapphål.

Köper du en bra maskin och upptäcker att det inte är din grej att sy, så kan du sälja maskinen.
bila är inte uppkopplad   Svara med citat