Visa ett inlägg
Gammal 2012-10-05, 19:50   #1
Pluppkorv Pluppkorv är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: okt 2012
Inlägg: 3
Snälla, snälla! Hjälp med stickbeskrivning!

Jag har ett problem. Jag älskar att sticka, men jag kör alltid fast när det kommer till lite krångligare delar i beskrivningarna. Nu har jag försökt mig på att sticka en barnkofta. Jag har stickat hela bakstycket och ska nu tolka denna beskrivning:

"När arb mäter 27 cm, sätts för nacken de mittersta 24 m på en tråd eller avmaskningsnål och var sida stickas för sig. Avmaska ytterligare 1,1 m för nacken. När arb mäter 28 cm avmaskas resterande m för axlen, ej för fast. Andra sidan stickas lika men åt motsatt håll."

Då är mina frågor dessa:
1. De 24 m som jag sätter på avmaskningsnålen, ska de avmaskas eller ska de sitta kvar på nålen till monteringen? Jag kan inte se att de nämns något mer längre fram i beskrivningen?
2. Vad menas med avmaska ytterligare 1,1 m?
3. Har jag förstått det rätt att jag stickar 22 m på var sida om avmaskningsnålen för axel. Och att jag då stickar en sida i taget fram och tillbaka och sedan avmaskar och klipper av tråden. För att sedan börja med andra sidan och göra lika.

Snälla snälla snälla, kan någon vis stickkunnig belysa mig med lite kunskap. Det är så frustrerande att alltid köra fast på beskrivningar för att man aldrig gjort såna moment förut.

Trevlig kväll!
Pluppkorv är inte uppkopplad   Svara med citat