Visa ett inlägg
Gammal 2012-07-08, 12:28   #10
oliva oliva är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2011
Inlägg: 154
Citat:
123 skrev: Visa inlägg
Ja du......... har funderat på precis samma sak själv,tyg är förbaskat dyrt i Sverige liksom garn,broderier ,kläder och det mesta annat man behöver och vill ha :=(
Man kunde kanske gå ihop flera stycken,om man bor på samma ort iaf,och beställa tyger från t.ex. USA eller om man har nån bekant som kan skicka.Tull behöver man ju inte betala om man kan förhandsbetala och dom som skickar anger att det är en gåva.
Jag kan bara tänka mig att åf här i Sverige eller importören vill tjäna så mycket som möjligt och därför hållerpriserna på den nivå dom är.

Att allt är dyrt i Sverige beror ju på att vi är ett socialistiskt land som går ut på att skatterna dränker oss. Men just tyg är ju osannolikt dyrt i jämförelse med andra varor som vi konsumerar. Jag är intresserad av detta fenomen. Slöjdbudgeten i skolan räcker ingenstans när det är så dyrt.

När jag bodde i USA skickade jag faktiskt en hel del tyg till svenskar, och ingen av dem fick betala tull eller moms på sina paket. I USA är det också ungefär hälften så dyrt att skicka paket i jämförelse med svenska posten. Blev dock förvånad över att inte fler ville köpa tyg då jag skickade gratis tygprover men tror inte svenskar är så pigg på att sy i siden överhuvudtaget.
Jag skrev gåva på alla paket och skrev ned värdet på det som var i paketet på tulldeklarationen.
oliva är inte uppkopplad   Svara med citat