Visa ett inlägg
Gammal 2010-10-27, 19:11   #6
Lillith Lillith är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: dec 2006
Inlägg: 1 109
Det på bilden ser inte riktigt ut som "riktiga" korsetter utan mer som ett figurnära plagg som sitter mer som ett mjukt skal eller som en bustier. Till sånt funkar det absolut med plastskenor av lite bättre kvalité. Allt stabilare än rigilene funkar typ till sånt.
Det man måste vara medveten om när man jobbar med plast är att plasten, även om den kan hålla formen lika bra som mjukare stålskenor när den är ny, väldigt fort formar sig efter bärarens kropp och den fjädrar inte tillbaka. Redan ett par timmar i plagget kan ha format om det permanent. Har man bra hållning, klarar av att hålla ryggen rak, inte har allt för mycket midjehull man tvingat in i plagget och sådär kan det funka ändå som festplagg man använder nån gång emellanåt, men vill man ha något som varar är stål helt klart ett långsiktigare val. Att sätta massor av plastskenor tätt fördröjer såklart perioden innan plagget format om sig efter kroppen, men med plast är det bara en tidsfråga. Till rakare korsetter som sjuttonhundratalare är det en mindre problem än i modernare eftersom plagget har en slätare form. Det finns helt enkelt färre kurvor benen kan forma sig efter.

Du kan ju också köra på en kombination. Du kan sätta stål i sömmarna som tar mest stryk och plast däremellan, till exempel. Vid snörning och sånt bör du absolut använda stål. Raka stål inte spiralstål.
Lillith är inte uppkopplad   Svara med citat