Visa ett inlägg
Gammal 2010-05-10, 13:20   #1
annan65 annan65 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2007
Inlägg: 169
Unhappy Jag har konstig storlek!!!

Måste få skriva av mej lite....

Jag sydde lite kläder för flera år sen, men när det var färdigt tyckte jag inte det passade eller satt bra, så följden av detta blev att jag la ner allt vad klädsömnad hette.

Nu slumpade det sej så att dottern ska på studentbal i slutet av maj. Hon har i alla år sagt att farmor ska sy hennes klänning, så jag har inte brytt mej. När det blev dags för att bestämma mönster, så gick meningarna brett isär! Den farmor ville sy, ville inte tösen ha och vice versa, den tösen ville ha, skulle inte farmor sy!

Hur som helst, jag har en gång i tiden sytt min brudklänning, så jag tänkte: hur svårt kan det vara? Fick tag i billigt tyg och gjorde överenskommelsen med dottern att jag skulle köpa tyget och försöka sy och om hon inte gillade den skulle hon köpa en klänning.

Sagt och gjort, klänningen är nu färdig och den blev kanonbra!!!

Nu till mitt dilemma..... Blev ju lite tuff när hennes klänning blev så bra, så mamma tänkte ju: "jag ska sy en till mej själv också!" En "vanlig" sommarklänning till deras avslutning. Fick tag på mönster och tyg. Ritade av mönstret och la på tyget och foder och klippte.........

Nu har jag en halvfärdig klänning som är för liten!!! Ritade ändå av den största storleken. Mätte mej innan, jämförde och konstaterade att den största storleken skulle näppeligen räcka på (1) ett ställe, men resten var ju väl tilltaget.

Nu kommer jag ihåg varför jag slutade sy kläder till mej själv förra gången!! Men allvarligt, hur kul är det att bara sy till andra och inte kunna sy till mej själv?!

Någon som kan tipsa mej om hur jag ska göra på mönstren (ENKELT) för att det ska passa mej? Finns på flera ställen att "här kan du förlänga eller korta" men inget med "här kan du bredda!"

Hur gör man!! Slänger snart ett skitsnyggt viscosetyg i soporna!!!
annan65 är inte uppkopplad   Svara med citat