Visa ett inlägg
Gammal 2010-04-02, 15:35   #7
Lillith Lillith är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: dec 2006
Inlägg: 1 109
Spontant låter det som att det är för instabil kant vid snörningen. Dom flesta snörningstyper drar ju i teorin ihop kanterna lika mycket på längden som på bredden. Det gäller att kanten är stabil nog för att klara påfrestningen för att den inte ska vecka sig. Det finns ju till och med plagg där man medvetet gjort instabilan snörningar för att man vill att det ska vecka sig.
Så om det veckar sig, snöra inte hårdare, då blir det värre. Om kanterna inte är ihop när du snört så är antingen kanterna för mjuka eller måtten på plagget fel.
Så ett extra lager foder (enne fem) att sy snörhålen igenom är nog ingen dum idé till nästa gång. Svårt att lägga till i efterhand, dock. Fler stickningar vid sidorna om snörhålen kan möjligen stadga upp lite om tyget är stabilt nog från början.
Jag har även en bekant som "räddade" en felsydd klänning av den typen genom att sy fast en hårt flätad snodd i samma garn som tyget längs kanterna. Snodden stadgade upp en smula och byggde dessutom på kanterna med vardera några mm och tillsammans räckte det för att snygga till det hela. Och som bonus blev det en prydlig avlsutning på framkanterna.

Sen är ju frågan vad du har under?
Hjälper din särk till att hålla brösten på plats eller tar klänningen hela lasten?
Lillith är inte uppkopplad   Svara med citat