Visa ett inlägg
Gammal 2010-03-30, 19:32   #1
wuthering wuthering är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: mar 2009
Inlägg: 7
Question Problem med snörning

Jag har vissa problem med att förstå hur jag ska snöra en front på bästa sätt. Enligt medeltida bild och konst snörde man i princip alltid sick-sack med ett enda band och snörhål som inte sitter rakt mitt emot varandra.

Jag brukar sy mina klänningar i 4 delar, två främre och två bakre, och problemet som blir är att jag är så kurvig att hur jag än gör så vill snöret alltid glida så att det blir en glipa mellan de två sidorna Hur hårt jag än snör så drar sidorna ihop sig mer än de ska på de lösa områdena så att de överlappar varandra på ett fult sätt, och glider isär på de tighta delarna. Det sker vilken sorts band jag än snör med, glidigt som strävt.
Det handlar alltså inte om att det glipar mellan själva snörhålen, utan att Hö och Vä sida inte möts.


Att lägga till fler snörhål fungerar inte.

Dessa två klänningar är ju superkurviga och våra mönster är mycket lika, ändå glider inte deras snörning isär under bysten som min gör. Vad gör jag fel?
Jag tror inte det är själva mönstret det är fel på, för om fronten är sydd så sitter klänningen som ett smäck, skulle jag byta ut sömmen mot snörning skulle det aldrig gå så det har med något annat att göra...

http://www.cottesimple.com/fem_silho.../curved_28.htm
http://www.cottesimple.com/fem_silho...raight_17.html

Tacksam för all hjälp!
wuthering är inte uppkopplad   Svara med citat