Visa ett inlägg
Gammal 2010-01-18, 18:07   #54
Fastlove Fastlove är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 103
Jag har inte planerat för Älvsjömässan, men jag ska absolut till Kistamässan första helgen i mars! Med rätt övertalning kan jag nog åka till Älvsjö också... Dock har jag ingen färdig 1800-talsdräkt i nuläget men arbetar jag som en galning fram till dess, så...

En tanke jag fick när jag skrev här förut var att ett officiellt sällskap kan ansöka om att få ha en monter och modevisning på symässorna och hobbymässorna som hålls lite då och då. I en monter skulle man t.ex. kunna ha provdockor med kläder, oss själva uppklädda i våra finaste kreationer, fotografier på olika dräkter och våra aktiviteter, information om vilka vi är och hur man går med i vårt sällskap m.m. Modevisningen skulle kunna innehålla allt från tidstypiska underkläder till vackra festkläder.


Appropå förening... Jag tänker som Stinas att även om det finns eldsjälar som gör ett stort jobb så måste det finnas fler som är aktiva annars kommer det förr eller senare att fallera. Det är kul att få ansvar i ett sällskap och med rätt motivation så kan en eldsjäl utföra enormt mycket arbete - men den dag man blir tagen för givet är det inte lika kul längre. När medlemmarna börjar säga "han/hon gör ju ändå alltid det där så jag låter bli" så blir eldsjälens jobb mycket tungt... Så oavsett om vi vill ha en officiell förening eller inte så måste det finnas någon form av ansvarstagande som delas upp mellan flera personer, och som kan ruska om varandra om någon tappar stinget. I mitt tornerlag, som är ett handelsbolag och inte en förening, så finns Rådet. Det består av ett gäng utvalda personer med olika ansvarsområden och de träffas några gånger per år och pratar om ämnen som rör verksamheten. Så kan man göra om man inte vill ha en förening, men det blir lite krångligare med pengar och såna saker eftersom det inte finns någon juridisk person i form av ett företag eller förening. Men min poäng är att det finns andra former som funkar, om nu majoriteten av oss tycker att en förening låter stort och krångligt.
Fastlove är inte uppkopplad   Svara med citat