Visa ett inlägg
Gammal 2009-09-30, 12:14   #8
Jimipe Jimipe är inte uppkopplad
Forumvärd
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 1 011
Hur pass mycket för liten är den? Räknar du med att kunna dra in något? Vill du att den ska gå ihop helt i ryggen?

Det jag skulle göra om jag hade den där är att helt enkelt klippa upp i ryggen. Börja längst från kanten, sy en lodrät söm, peta in ett stål, sy ytterligare en söm, göra ett litet avstånd för öljetterna, sy ytterligare en söm. Peta innuti den sista kanalen, så att det är lagom mycket tyg kvar för att stoppa in det sista stålet och sedan sy igen med en raksöm från utsidan. Banka i öljetter.

Då har du en helt godkänd snörning, som gör att du i alla fall har en möjlighet att reglera storleken lite. Det riskerar inte att gå omlott i ryggen, även om du kanske får räkna med ett litet glapp.

Även om det är stadigare plast så är plast fortfaradne inte bra, framför allt inte i så små mängder. Jag sydde en 1700-talskorsett med bra plast i och använde ändå 35 skenor eller något liknande och, den har ändå en förmåga att forma sig efter kroppen, i och med att det är så plast är. Vill du kunna använda den som en korsett och/eller att den ska vara hyfsat bekväm även efter en längre tids användningen behöver du egentligen nästan byta ut plasten mot stål, eller komplettera med stål. Det kommer visserligen inte i sig ge en direkt midjereduktion, det handlar minst lika mycket om hur modellen är utformad, men, det gör att sannolikheten att den håller formen är större.
Jimipe är inte uppkopplad   Svara med citat