Visa ett inlägg
Gammal 2009-05-24, 23:26   #21
vida vida är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jun 2007
Inlägg: 6
Wink

"har funderat lite på hur man kan lösa det. en eventuell lösning skulle vara att efter man snackat igenom vad kunden ska ha, skriva ner en punktlista över vad man kommit överrens om ska sys, och skicka till kunden. då kan båda parter peka på listan ifall något känns fel i efterhand."

Det är precis så jag brukar göra för att undvika missförstånd. Sen kan man alltid råka ut för kunder som försöker blåsa en eller bara är oseriösa och ångrar sig (som hon med den påbörjade korsetten). Jag brukar ta det extra försiktigt med kunder som är väldigt unga (mina fördomar) en 19åring blåste mig på varan en gång och det var sista gången jag skickade varan innan kunden betalat.

Angående skärningen. Nej, du har rätt. Man kan inte få samma kjolvidd utan cirkelskärningen och sömmen i midjan! Det är nackdelen med att bara sy en stil som man själv tycker om... å andra sidan måste ju kunden få ha rätt ibland eller så får man vara tydlig redan från början med vilka jobb man är beredd att åta sig. Du anar inte vilka groteskheter jag har sytt upp åt folk genom åren. Jag är 35 bast, har sytt sen jag var 13 och det tar fortfarande emot när jag ska sy plagg jag tycker är fula haha! Å andra sidan är det en liten utmaning varje gång man får ett sådant uppdrag haha!
vida är inte uppkopplad   Svara med citat