Visa ett inlägg
Gammal 2009-05-07, 21:03   #2
Jimipe Jimipe är inte uppkopplad
Forumvärd
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 1 011
Jag har gjort både korsetter i tre och i två lager. Allvarligt talat tycker jag att tre lager är enklast att få det professionella utseendet på. Med tre lager använder du två som "grund" som du lägger stålen mellan. Du behöver inte krångla med kanalband, kanaler som syns på utsidan eller liknande. Det kan bli lite jobbigare att banka i öljetterna, men, det klarar man. Sedan tycker jag personligen att det blir snyggare utan synliga kanaler.

Det finns mängder av material man kan använda, ja. Själv så har jag satsat på lite allt möjligt som har varit tillräckligt stadigt för att fungera. Du behöver inte nödvändigtvis coutil, det räcker med att tyget ifråga saknar stretch i stort sett helt och hållet, och, ska man börja experimentera och göra sin första tycker jag nog att det är det bästa alternativet.

Har du hyfsade sömnadskunskaper, ett logiskt sinne och vilja att lära dig klarar du dig utmärkt utan en kurs. Jag har inte haft någon mer undervisning efter högstadiets syslöjd, och det enda jag egentligen lärde mig där var att mönster och instruktioner inte är något man nödvändigtvis behöver följa. Jag menar inte att vara otrevlig mot de som går kurser, utan mer det att det behövs inte. Det går att lära sig enormt mycket själv genom att läsa det man hittar och helt enkelt tänka.

När det gäller det vackra tyget så skulle jag föreslå att du väntar med det hur som helst. Se till att du har en välsittande korsett först och att du har gjort "alla" nybörjarmisstag så har du större chans att du får till något oerhört vackert av det.
Jimipe är inte uppkopplad   Svara med citat