Visa ett inlägg
Gammal 2009-05-03, 11:02   #3
Frideborg. Frideborg. är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: maj 2009
Inlägg: 8
Citat:
Nefertari skrev: Visa inlägg
Jättesvårt att säga vad som passar för just dig. Men är din mammas maskin "bra nog" för dig så kanske det är idé att fundera på en ren täcksömsmaskin.

Jag har själv en femtrådig Elna som bl.a. kan sy täcksöm. Den är eg. inte krånglig att bygga om/ändra men det blev jobbigt att ändra fram och tillbaka mitt i det med syr hela tiden.
Så jag skaffade en janome coverpro och jag kan inte säga att jag ångrar det en sekund! Det är så skönt att bara kunna sätta sig och sy direkt.

I affären kan det ibland kännas så enkelt när man bygger om men man ska helst prova att bygga fram och tillbaka flera gånger och sedan fundera på om man kommer att tycka att det fungerar att göra så dvs kommer man att göra det utan att tycka att det är jobbigt?

Där är vi olika. En del tycker att det är helt ok att "bygga om" andra inte. Så du måste nog prova.

Sedan är väl en renodlad täcksömsmaskin billigare än vad en "avancerad" coverlock (=overlock som kan sy täcksömmar och kedjesöm)är...

Lycka till!
Tack för svaren! jag ska gå till symaskinsbutikerna i närheten och prova. Det är just byggandet som verkar tjorvigt.

Vad jag vet så ska mammas overlock fungera bra. När jag får tid ska jag ta och lära mig använda den, då kan jag se om jag klarar mig med den.

En annan sak jag hört som talar emot coverlocks med fem trådar är att dem krånglar mycket, stämmer det? Är det vissa märken som jag ska akta mig för?
Frideborg. är inte uppkopplad   Svara med citat