Visa ett inlägg
Gammal 2009-04-20, 00:28   #19
Syofta Syofta är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: dec 2005
Inlägg: 714
Citat:
ichigo skrev: Visa inlägg
"
Men om du låter en annan person sy blir det ju inte samma sak. Tänk dig att du låter en annan testköra en bil innan du köper en bil? Eller testcykla en cykel. Nej det fungerar inte så. Alla gör saker olika. Testa själv, vetja! Gör det! När ska du annars lära dig? Nej det är ju bättre du lär dig i butiken där du får hjälp!
Jag gillar Ichigos resonemang! Testa själv, även om du inte kan sy än.
Sen vill jag lägga till att "hands-on"-hjälp av en riktigt bra symaskinsförsäljare är precis vad du kommer att sätta värde på de närmaste åren. Då kan du springa in och fråga varje gång du fastnar i något symaskinstekniskt, då lär du dig mer hela tiden(och med hjälp av oss här på Sysidan, naturligtvis!)

Köp inte en första-maskin med tvåhundra sömmar, det är inte säkert att den passar dig. När du lärt dig mer och vet vad/om du vill utveckla är det ju lätt att byta upp dig.
Köp ABSOLUT inte en overlock som förstamaskin (min åsikt!), dels är den känsligare, dels kan det ibland vara svårt att få in lagningsplagg nära nålen, dels har du inte sagt ett ord om att du vill sy trikå-KLÄDER (har jag läst rätt?) utan att du vill laga cykelkläder. sy i grova material och att du har en konstnärlig ådra som du ännu inte uttryckt textilt.
Min analys säger mig att du behöver en maskin med ÖVERMATARE och högt pressarfotslyft som känns bra när du provat den SJÄLV, och en bra återförsäljare.

Jag har lagat massor av kläder, både i trikå och tjocka teaterkläder. Att stoppa in dem i en overlock GÅR men det är varken kul eller nödvändigt.
En övermatare gör att båda tyglagren hänger med även i lite obekväma vrår, där man inte har så bra grepp. Pfaffen har IDT, inbyggd övermatare. Den har ju också elastisk raksöm med många nålpositioner, den skulle jag använda. Det är bra att kunna ändra nålpositioner för att få en söm precis där det är trångt att komma till, som det ofta är på färdiga kläder och på väskor och dylikt. Pfaff är ju också känt som en arbetshäst. De gamla kallas "Pfaffosaurus" har jag hört (stora starka dinosaurier...)

Testkör och berätta hur det gick!
Syofta är inte uppkopplad   Svara med citat