Ämne: engelska?!
Visa ett inlägg
Gammal 2009-03-17, 04:53   #9
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Var inte rädd för att fråga! Någon gång ska man ju lära sig. Jag var också nybörjare en gång och ställde tusen frågor. Men inte här, sysidan fanns inte då. _Ja det fanns inte ens någon sida om korsetter då så jag frågade på engelska och fick ännu mer förvirrande svar, men till slut förstod jag.

Så, nej var inte rädd för att fråga. Några kanske blir trötta, men det finns alltid någon som svarar. Det är ju det sysidan är till för, hjälpa varandra!

Och jovisst kan man forma kroppen och få putmagen i schack till viss grad, om man använder "rätt" korsettgrund som "attackerar" det man vill. T.ex. att längre korsett ger mindre utvällande mage än kort. helt styva fjädrar mitt fram hjälper till att platta (extra fjädrar tillsammans med planschett) samt undvika spiralstål närmast mitt fram. Om man VILL ha spiralstål så ska man bara ha dessa på sidan men inte framsidan för de är mer flexibla. Korsett från 1900-1915 ca har plattare mage silhuett medan korsett från sen 1800-tal har putmage silhuett då det var modet då.

Sen kan man använda korsett tillsammans med en rejäl och stabil trosgördel över.

Om man planerar att ha korsett under någon viss plagg, så ska man köpa/sy korsetten FÖRST och sen köpa/sy plagget EFTER. Korsetten ökar också måttet, inte bara minskar. Det är ju lite "bulk" t.ex. under byst och över stussen. Och så ger det ju annorlunda kroppsform än den moderna kroppen. Speciellt om man har överbystkorsett, totalt olika form jämfört med moderna kroppen såvida du inte syr en korsett med BH-kupor, tänk Playboy bunny-"korsetten".
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat