Ämne: Taggar?
Visa ett inlägg
Gammal 2008-11-02, 22:14   #9
clindh clindh är inte uppkopplad
admin
 
Medlem sedan: sep 2003
Inlägg: 319
Vi fick det där "på köpet" när vi lade på nya forumversionen, vi har inte fundera på om vi skall ha det kvar eller ej

Taggar kallas även "etiketter" ibland på svenska och är sk "social bokmärkning" - ett obundet sätt för medlemmar på en sajt att märka upp bilder och texter med olika nyckelord, så att det skall gå lättare att hitta. Tex på fotosajten flickr används det mycket, så man tex lätt kan hitta bilder märkta embroidery

Man kan använda det för att märka upp ämnen med mer specifika ämnesord än vad forumets namn, eller ämnets rubrik medger. Även andra medlemmar än den som startade ämnet kan hjälpa till och märka upp ämnen.

Nu kommer jag inte på något vettigt exempel, men tex om man märkte alla ämnen som handlade om vinterkläder med ordet "vinterkläder" skulle det med tiden vara lättare att hitta dem. Förvisso går det oftast lika bra med sökkfunktionen - men den skulle ju ge träff även om man i ett ämne skrev "det här handlar inte om vinterkläder".

Så på et stort forum med mycket information i ämnena, och många medlemmar som använder funktionen, kan det vara ett bra tillskott för att kunna organisera och hitta information lite mer.

Jag vet dock inte om Sysidan skulle ha så mycket nytta av det där, vad tror ni?
clindh är inte uppkopplad   Svara med citat