Sysidans forum

Sysidans forum (http://www.sysidan.se/forum/index.php)
-   Fritt Forum (http://www.sysidan.se/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Fryspapper - var köpa? (http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?t=10258)

Nahald 2007-08-05 11:01

Fryspapper - var köpa?
 
Hej!
Jag tänkte trycka på en tröja och har letat lite efter vad som är bäst att använda för att föra över trycket till tröjan. OH-papper är ju givet, och även självhäftande bokpapper tänkte jag pröva. Jag har dock precis blivit tipsad om något som heter fryspapper och jag undrar var man köper det? Vad jag förstår kan man skriva ut på det i skrivaren och det verkar ju vara alldeles perfekt.

Tacksam för snabba svar!
/Susanne

Delfintua 2007-08-05 11:07

Prova här http://www.lapp-elisa.com/

Söker du i forumet på fryspapper hittar du massor av trådar :D

Nahald 2007-08-05 11:13

Tack, jag ska genast kolla! Jag har sökt på fryspapper i forumet men jag hittade (enligt mig) ingen bra beskrivning på var man får tag på det. Men jag har kanske missat något?

Maya 2007-08-05 11:40

Fryspapper och kopieringsmaskiner
 
Hej,
tänkte bara varna för användning av fryspapper i koperingsmaskiner. Det går helt enkelt inte. En kopieringsmaskin avger värme och fryspappret har en vaxad sida. Det smälter i k-maskinen, skrynklar pappret så att det vill klistra fast inne i maskinen. Vill det sig riktigt illa kan man förstöra k-maskinen. Egen erfarenhet!!!
Däremot kan man köpa två olika varianter av papper för att överföra mönster. Den ena sorten är en bomullsväv uppklistrat på papper som man kan köra igenom en bläckstråleskrivare hemma. Därefter drar man av pappret och klistrar eller syr fast bilden på underlaget. Den andra sorten printar man igenom på sin skrivare ,sedan stryker man fast trycket på plagget, blir lite 'gummiaktigt. Komm också ihåg omm Du har text måste den vara omvänt printad. Finns hos Lapp-Elisa.

Gunilla

Nahald 2007-08-06 07:57

Hej!
Det var bra att du varnade mig. Jag tror dock jag kör med självhäftande bokpapper för jag har ingen lust att vänta på fryspapper om det måste beställas. Sådana pappaer du skriver om, det är speciella papper för att trycka på kläder du menar? Jag tycker de verkar ganska dåliga eftersom man (har jag märkt) får en "film" runt om sitt tryck, alternativt måste klippa ut allting för sig. Men det ordnar sig nog, och tack för hjälpen!


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.