Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

8:e december - smått och gott


Av Ulrika Lindh

Godispåsar, klä galgar

Visst kan man ge bort klädgalgar i julklapp ialla fall om man klär in dem i tyg och vadderar dem lite. Jag gjorde två stycken för att prova på. Finns ju många sätt att snygga till galgar med, när jag var liten hade vi många galgar som var dekorerade med plastband. Är man duktig med färg så går det ju att måla dem på roliga sätt. Så här gjorde i alla fall jag de tygklädda galgarna:

Två galgar och tyg, i detta fall hade jag färdiga mattrasor annars får du klippa till egna av tyget. Ca 1,5 cm bredd var bra.

Som vaddering använde jag diskunderlägg.

Klipp diskunderlägget i ca 1,5 cm breda remsor.

Börja snurra skumgummi runt galgen, vid skarven fäste jag med nål tills nästa remsa lades omlott över, då kunde nålen tas bort det var bara att linda vidare.

När hela galgen var klädd i skumgummi, var det bara att linda på tygremsorna, ingenting behövde fästas., på slutet stoppade jag in tyget under en av skarvarna. Det går ju också att sy med några stygn där om man vill.

Så blev de båda galgarna när de blev klara.

Julgodispåsar (repris från förra kalendern)

Istället för smällkarameller så kan man ha tygpåsar att hänga i granen, det här passar kanske bäst till julgransplundringen men kan ju vara kul överraskning någon annan dag i julhelgen också. Modellen är enklast tänkbara, och till dessa hittade jag några färgglada stuvbitar.

Jag använde bara ett stycke tyg så det blev inte sömmar i båda sidorna. Så här gjorde jag:

Klipp eller skär till tygerna så du får dem i den storlek du vill, dessa blev färdiga
20 x 13 cm.

Vik ner kanten som ska vara mot öppningen så det blir en cirka 2 cm fåll, sy en eller två sömmar. Sy ihop sidan och botten, och fäst i ett band att hänga upp påsen med. Så här blev resultatet:(Logga in för att skriva en kommentar)

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons