Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Tunikorna äntligen klara

Hå hå ja ja, äntligen är de klara, ganska nöjd blev jag till slut. Jag gjorde dem efter samma mönster, den turkosa i trikåtyg den andra i halvlinne. Trikåtyget hade rätt bredd men halvlinnetyget missade jag att kolla bredden på så det var inte så brett som det skulle, så där fick jag tänka om. Istället för ett helt framstycke så fick det bli en söm mitt fram. När jag sytt ihop framstycket och pressat isär sömmen tyckte jag att sömmen syntes för mycket. För att dölja den tänkte jag ut olika sätt att göra, först tänkte jag brodera runt den men det gav jag ganska snart upp, sedan tänkte jag sätta knappar men det valde jag också bort för det skulle jag ha tänkt på innan tillklippningen. Sedan började jag kolla i spetssamlingen och hittade till slut en smal spets som jag tyckte passade. Så fick det bli.

Den turkosa sydde jag och använde för första gången trikåkantband till halslinningen, den blev perfekt, jag har planer på att sätta på ett broderi på den, men ett broderi i samma färgton som tyget. Vi får se när det sker.

Tunikan i halvlinne är väldigt sval och skön.Den fick även ett litet sprund i halslinningen med en liten knapp. Jag ser på bilden att den skulle pressats lite till nedtill.

Tunikan i trikå.

Tunikan i halvlinne.

Jag har också sytt ett hundtäcke åt Elvis tidigare i vinter, jag använde fleece och svart bävernylon. Märket som det står "Patagucci" på har Christer stygnsatt. Så här blev det:

Täcke utan hund.

Täcke med hund. "Måste jag vara med på bild? Jag orkar inte stå upp det får bli sittande."

Har nu en massa broderiprojekt på gång, jag handlade på Embroidery Library häromveckan när jag fick 40% rabatt, så nu finns lite nytt roligt att göra. Jag ska också ta itu med skjortklänningen, men vill även ha lite mindre projekt på gång, skulle gärna göra en plånbok. Sedan blir man ju väsksugen när man ser alla fina väskor som tillverkas här på sidan.

Inlagt 2011-03-16 21:33 | Läst 8659 ggr. | Permalink
Kategorier:
Djurtillbehör Överdelar 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-03-17 08:04   Aina Johansson
Så fina de blev Dina tunikor.
Alla sätt är bra att "ta till" när tankeverksamheten inte alltid fungerar på en gång.
Elvis täcke ser fint ut.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons