Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ullis blogg

Ulrikas blogg om ditt och datt

Tunika nummer 2

Ja igår hann jag faktiskt med att sy mig en tunika till, och den här blev jag otroligt nöjd med. Tyget faller fint, jag vågade mig på lite mer urringning än på den förra och trots lite krångel med kantbandet i halslinningen så gick det bra och blev snyggt om jag får säga det själv. 

Man märker så här att ett plagg kan bli helt olika beroende på vilken kvalitet tyget har. Det prickiga jag köpte blev jag så sugen på efter att ha sett en klänning här på Sysidan i ett liknande tyg, men både modell och tyg spelar ju in i hur slutresultatet blir.

Till Syfestivalen gjorde jag en nåldyna av slipsar och grön filt, ett "hastverk" för att kunna ha många nålar uppsatta, men gissa om jag älskar den nåldynan. Lätt att slänga med sig om jag inte vill sitta vid symaskinen och nåla, jag har satt en tjock knapp i "baken" på den som det bara är att hugga tag i när man kilar iväg. Jag har också en magnetisk nålkopp och den är också bra men min egen är det något alldeles speciellt med känner jag. 

 Jag var ju inte själv med i Linnétävlingen vi hade men gjorde faktiskt en kudde på temat, ritade rosor på egen hand och klippte ut mallar och gjorde rosapplikationer och hjärtan, en rosa och en gul sida. Sedan ville jag prova att sy på paljetter och för att dessa skulle fastna så fick jag fästa dem med en pärla i mitten. Kudden blev lite naivistisk men rätt söt, den passar inte att ha i soffan för man fastnar i pärlorna ibland om man har stickade kläder på sig, så det är numera en dekorationskudde på sängen i sovrummet. Så kan det bli.

       

Inlagt 2008-03-19 13:47 | Läst 4910 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2008-04-02 08:14   Naemie /
Gillade tunikan. Bekväm modell verkar det och tyget är snyggt.
 
2008-03-20 14:55   Aina Johansson
Så fin den vart, jag är också förtjust i v-ringat
 
2008-03-19 17:27   Agneta Lindström
Visst blev den snygg nu platsar du inte på blåkulla längre när du är så fin.
 
2008-03-19 15:58   Linnea Hemmälin
Jättesnygg tunika! Passar fint med lite mer urringat!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons