Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Jag syr...

...gärna kläder i retrostil.

Julisömnad

Det blev lite sytt i Juni trots allt. Har två klänningar att avsluta innan jag börjar med något nytt.

Den till vänster är skjortblusklänning från Simplicity 2246 (Lisette traveler dress) i chambray. Jag har redan gjort en i vitt linne. Kan verkligen rekommendera det här mönstret, efter att ha minskat byststorleken och axeln satt strl 12 perfekt. Det är inte ofta det går så lätt. Har bara knapparna och fålla upp ärmen kvar.

Klänningen till höger är från mönstret "sultry sheath dress" ur boken Gerties New Book for Better Sewing av Gretchen Hirsch. Hittade en nästan självlysande rosa stretchdenim på Olssons som jag inte kunde låta bli. Tyckte att den fyrkantiga ringningen passade bra till det vardagliga tyget. Överdelen är jag inte helt överens med än men kjolen sitter jättebra. Kommer nog att göra en pennkjol från mönstret senare.

För övrigt ska jag sätta saxen i den här spetsen för ytterligare en sultry sheath dress, nu med hjärtformad ringning. Den ska jag ha på ett bröllop senare i sommar. Gruvar mig lite för att börja, jag vill verkligen att det ska bli perfekt.

Ska kanske (jättemycket kanske) göra min femtielfte ändring av blusmönstret Laurel från Colette Patterns. Ett enligt förpackningen lätt mönster, tre bitar bara men jag har haft stora passformsproblem. Mjölsäcksvarning utfärdas!

Det här är vad jag planerar i alla fall. Vad har du för syplaner i sommar?

50-tal klänningar retro
Postat 2013-06-30 17:10 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons