Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

* * * S Y M A M S E L L * * *

En bagladys bekännelser

Symamsellen syr igen!

Efter ett långt uppehåll har jag äntligen kunnat sitta en hel helg vid symaskinen!

Strax före jul flyttade jag, med allt vad det innebar med nedpackning före och uppackning efter.... Fortfarande finns en lång lista på ”fixa” punkter att beta av vartefter, tavlor att sätta upp och sorteringar att göra. Och egentligen skulle man behöva börja om från början när det gäller vad som finns i vilket skåp. När jag packade upp gällde det att snabbt tömma flyttkartongerna som flyttfirman skulle komma och hämta, så sakerna blev mer eller mindre inpulade i skåp och garderober. Nåja, det får bli en senare fråga.

Med all stress som varit har jag inte ens känt mig särskilt sy-sugen. Men till min systers födelsedag kände jag att jag ville göra nåt. Det blev den här löparen till hennes soffbord. Hon har svart/vitt, grått och lime i sitt vardagsrum, så det fick bli färgskalan.

 

Mönstret är mitt eget, men metoden är klassiska half-square triangles. En ”modern” layout med oregelbunden placering.

 

Quiltningen är en spiralcirkel, även den oregelbunden. Dels för att jag inte ville börja exakt mitt i en fyrkant, dels för att avståndet mellan linjerna är smalt åt ett håll och bredare åt motsatt håll. Typ så här:

 

I bandkanten la jag in några bitar limegrönt här och där.

Den är ca 50 x 85 cm.

Postat 2014-04-15 18:29 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons