Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

* * * S Y M A M S E L L * * *

En bagladys bekännelser

Symamsellen har nyckeln till ditt hjärta

Med tanke på det ”härliga” sy-väder vi har kommer här ett projekt direkt från hjärtat!

Detta är en idé som jag klurat på länge, men inte haft möjlighet att testa och skriva mönster. Nu är det gjort, och det blev som jag tänkt mig!

 Av fyra tygbitar gör du enkelt en rar liten nyckelhållare.

Det börjar med....

 

Och slutresultatet blir....

 

 

Instruktion och bilder finns i pdf-dokumentet som du kan ladda ner här nedanför. Filen innehåller också mallen till hjärtat.

En fortsatt skön sommar och mycket nöje med att skapa ditt eget hjärta!

Hälsningar

Merja Symamsell

 

Länk till pdf

Mönstret är till för personligt bruk, och får inte kopieras eller distribueras vidare på något sätt. Upphovsrätt gäller. Masstillverkning för försäljning är inte tillåten.

instruktioner syinstruktioner sömnadsinstruktioner Tutorial
Postat 2012-07-23 19:08 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Symamsellen har något att dölja

Förra veckan var jag på en utbildning i Helsingfors, och till den var vi anmodade att ta med dator. För en baglady som mig är ju då första frågan: Vad ska jag bära den i?

Jobbdatorns väska är av standardmodellen: Svart och väger nästan lika mycket som datorn själv. Och som sagt, väldigt svart. Trååååkig.... Mot symaskinen alltså!

 

Jag ville ha en väska som inte skriker ut ”Här finns en dator, kom och ta den!”. Som alltså döljer och maskerar innehållet. En rundad ovansida, och ett snyggt tyg var en bra början. Tyget hade jag, ett plastbehandlat grönt med stora blommor. Inte det stela vaxduksaktiga, utan det tunnare som nästan känns som vanligt tyg. Det var lätt att sy i, och repade inte i kanterna.

 

För att få till ett mönster la jag datorn och lite sladdar på ett papper och skissade en lagom halvcirkel. Efter lite justeringar klippte jag ut mönstret och la tillbaka datorn. Jo, det skulle nog gå.

 

Utsidan har 1 ficka på båda sidor. Handtagen är vadderade och har stora ringar som gör att intrycket genast blir lite proffsigare. Längden på handtagen är anpassade så att det går att ha den antingen på axeln eller bära i handen.

 

Insidan har fickor runtom. In mot kortsidorna bälgade för sladdarna, och dessa har resår så att kanten dras ihop. Mittenfickorna är släta och lite större, för att kunna ha papper i. Väskan behöver också vara slät i mitten, så att datorn ligger platt.

 

Dragkedjan är köpt på Myrorna, såg ut att vara sprättad från kanske en jacka. Men den var precis lagom grov, och tänderna matchade kromfärgen på de stora ringarna.

 

Vadderingen är ett liggunderlag köpt på Clas Ohlson. När jag till slut fick det på plats efter flera försök var jag genomsvettig. Detta gör jag inte om! P.g.a. tjockleken fick jag lov att klippa det en hel del mindre än mönstret, men det tänkte jag inte på först. Puh!

 

Jodå, väskan fick många kommentarer. Allt från de amerikanska ”Awsome!” till de mer skeptiska ”Nej, inte har du gjort den själv”. Deltagaren från Indien förstod visserligen att jag ville ha en annorlunda väska, men varför göra den själv? Varför inte lämna bort jobbet? Det är svårt att förklara tillfredsställelsen med att göra nåt kreativt och se det färdiga resultatet för någon som inte är på samma våglängd...

 

Postat 2012-07-01 20:34 | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons