Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

* * * S Y M A M S E L L * * *

En bagladys bekännelser

Det blommar hos Symamsellen

Semestern drar sin sista suck, på måndag börjar vardagen igen. Jag tycker att sommaren har varit helt OK. Kanske inte den varmaste, men i mitt tycke ”lagom”. Det har funnits fina dagar då man kunnat vara ute på långa cykelturer, men också dagar då man utan dåligt samvete kunnat sitta inne vid symaskinen eller datorn. Jag tillhör dem som tycker att allt över 25 grader är för mycket, det går inte att tänka om det är för varmt. Men självklart vill jag inte ha en kall och regnig sommar heller!

 

Jag har ingen trädgård, så för att få in lite av sommaren inomhus blev det bl.a. en duk med blommor. Det blev lite annat också, och det kommer i senare blogginlägg.

Som soffbord använder jag ett trekantigt bord som har stått i mammas flickrum på 50-talet. Numera är det målat i vitt. Jag ritade av kanten, och minskade måttet med några cm. På så sätt fick jag fram konturen av duken.

 

Blomformen har jag ritat själv, men annars är duken helt inspirerad av den i Quiltmagasinet nr 3/2012 (finns på omslaget). Har prenumererat på tidningen ett par månader nu, och gillar den jättemycket. Enkla mönster som är lagom för en nybörjare som mig.

 

Blommorna är först faststrukna med vliesofix, och sen sydda runt kanterna med symaskinens langettsöm med tråd ton-i-ton. Quiltningen följer blommornas ytterkontur, s.k. echoing (skuggquiltning). Det tog tid, men blev väldigt effektfullt tycker jag.

 

Om du är nybörjare som jag kan jag rekommendera en gratiskurs hos Craftsy, ”Block of the Month”. Varje månad ett nytt enkelt basblock. Toppen att man kan titta på avsnitten när som helst och hur ofta man vill.

 

Inlagt 2012-08-10 16:34 | Läst 24235 ggr. | Permalink
Kategorier:
Applikation Form och design Heminredning Quiltat 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-08-11 13:01   Agneta Lindström
Nybörjare? Det ser ju jättefint ut, men allt du gör är ju så välgjort. Jag är en som älskar värme så det gör inget om det är över 25 tycker jag.
 
2012-08-10 21:57   Anne-Lie ******
Ser pilligt ut, men så välsytt och fint.
 
2012-08-10 20:57   Bodil N
Vad fint det blev.
Jag håller med, över 25 är det för varmt även för mig.
 
2012-08-10 19:15   ANITA AJANKI
Jag håller med dig att allt över 25 gr är inte skönt.
Vad fina dukar du gjort och som sig brukar mycket välsydda.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons