Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

scrappydesign

En quiltares liv och vedermödor...

Jag trivs bäst i öppna landskap

...vid havet vill jag bo....

Gillar egentligen inte Lundell alls, men just den här låttexten kan jag relatera till ! Sitter just nu på Gotland, i ett nedlagt kalkbrott där den gamla fabriken gjorts om till hotell.

Kan inte begripa att det är sex år sedan jag var på Gotland senast, jag älskar det här karga landskapet där vegetationen är föredömligt låg och man har fri utsikt åt alla horisonter. Hotellet är en upplevelse bara det. Inredningen är konsekvent stram, grått, sten, rena träfärger och lammskinn. Hotellet ligger på en liten ö, Furillen, och runt om finns havet, som jag älskar.

Maken är och spelar golf. Jag passar på att jobba lite och sedan tänker jag ta en promenad längs stranden och leta drivved till mina ängeltavlor.

Symaskinen har jag lämnat hemma. Jag har jobbat så intensivt med mina lappar nu ett tag så det känns befriande att inte ens ha möjlighet att slå mig ner framför maskinen. Jag vet ju att när jag gör det så är jag förlorad för omvärlden ett bra tag. Samtidigt är jag glad att jag har en sådan passion i livet (maken får fölåta, han är naturligtvis också en passion), som kan få mig att glömma tid och rum och bara befinna mig i nuet med mina färger och former. Jag tror att det inte är alla förunnat och därför känner jag mig tacksam.

Till alla som inte varit på Gotland säger jag - lyckliga er ! Ni har en stor upplevelse kvar i livet som bara ligger där och väntar på er !! Landskapet, doften av backtimjan, stränderna med spännande stenar, havet......det får mig att känna mig lycklig och full av liv. Och hotellet, Fabriken Furillen, kan jag varmt rekommendera !

Inlagt 2008-05-17 09:41 | Läst 4429 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2008-05-24 15:54   cilla herneke-olestad
Jag ser det framför mig, men så har jag varit på Gotland många gånger sedan 2000. Medeltidsveckan lockade då mina flickor var med där, men jag har även varit där på utflyktsresa med jobbet och med guide, samt när dottern bodde där för några somrar sedan och för att inte glömma förra årets bröllop.
Vore det inte för vattnet emellan så flyttade jag gärna dit genast.
Cillagonk Täby
 
2008-05-17 10:47   Fru ida-maria
Det kan vara inspirerande att byta miljö ibland, och jag kan tänka mig att just gotland är en inspirerande plats, skulle själv vela åka dit någon gång! =)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons