Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

scrappydesign

En quiltares liv och vedermödor...

Till alla slöjdfröknar....

...som jag stött på vill jag bara  säga HAHA - pilutta er....mina grejer duger !!! Jag har stått och sågat träfigurer hela morgonen, och man tänker så bra då, ungefär som när man stickar....händerna går och tankarna vandrar fritt. Bättre än meditation och definitivt roligare än att jogga.

Tänkte på alla mina slöjdfröknar som genom min skolgång suckat och pustat och ojat sig över att jag har för bråttom, att jag inte tråcklar innan jag syr och att mina färgval varit...ja, en smula oortodoxa. Tack gode gud att ni inte lyckades ta död på min skaparlusta ! Undrar hur mycket man själv som förälder lagt sordi på ungarnas skaparglädje för att man tagit över, det går fortare och man får det gjort på det sätt som man själv vill....hmmm....tänkte inte på det...

Funderade också över vilken skillnad det är på hur vi som män och kvinnor (eller kanske som olika människor, om man nu ska vara politiskt korrekt och inte stöta sig med vare sig feminister eller någon annan grupp som kan känna sig kränkta) tar  oss an uppgifter. För mig blev det uppenbart när jag som kvinnlig chef ingick i en ledningsgrupp för några år sedan. Åtta herrar och så jag....Min chef blev alldeles otålig när det i hans ögon inte hände något.....men jag jobbade på ett helt annat sätt än hur han tänkt sig. Men det blev ett uppvaknande för honom också när poletten ramlade ner och han insåg att vi hade samma slutmål, jag hade börjat i en annan ände bara. Det var en klok och förståndig chef, trots att han var en man....skojar bara förståss.... så jag fick också ett erkännande senare.

Nä, nu ska jag, styrkt av dessa JAG KAN SJÄLV tankar ge mig ut i trädgården och göra ännu ett (fåfängt ?) försökatt rensa ogräs UTAN att dra upp kulturväxter.....men det kanske duger med lite i ogräs i rabatterna också ?

Inlagt 2008-05-04 11:49 | Läst 4432 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons