Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En börs till broddarna

Dagens sömnad började när jag skulle packa för att åka till simhallen. Jag kom på att jag ville ha en snygg tvättpåse att ta med. Så jag snabbsydde en påse med dragsko, av ett tyg som jag fick för några år sedan av en god vän. Resåren som skulle vara i dragskon fick jag sätta i på bussen, så snålt om tid var det.

Efter avklarad simning, hemkomst och middag ville jag sy något mer! Familjen var upptagen med att se diverse filmer jag inte ville se så jag kunde utan dåligt samvete greja med mitt fast det var fredagkväll. Men vad? Så kom jag på att jag tänkt sy mig en börs för snygg förvaring av broddarna i ryggsäcken. Oftast behöver jag dem på väg till eller från jobbet och då vill jag att de skall kunna trasnoprteras torrt och rent i ryggan när de inte är på skorna, samt att det skall vara lätt att hålla förvaringen öppen med ena handen och stoppa ner broddarna med andra handen. Så det fick bli en börs med bygel för öppningsbarhet, foder av "vaxduk" för någorlunda vattentäthet och ett yttertyg som jag blir glad av (händelsevis samma som tvättpåsen). För att hålla smältande snö inuti börsen avser jag att lägga en frottétrasa i botten.

(Bilderna är lite blanka men det beror på blixten. Färgerna är iaf ganska rätt.)

Inlagt 2016-12-09 22:55 | Läst 7284 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-12-10 20:40   Ann-Kathrin Carlqvist
Baddräktspåse är ett bra projekt även för undertecknad. Men när det gäller broddar: 1)Ännu inte behövda i år. 2) Om de behövs så tar jag på mig kängorna med utfällbara broddar. Tada - tid att sy annat! :-)
 
2016-12-09 23:39   cilla herneke-olestad
Somliga gör och somliga tänker. Tänkte på att det är löjligt att jag har en plastpåse var gång till baddräkten och att jag borde fixa något bättre. När jag tog av mig broddarna i går så stod jag med dem i handen och insåg att jag hade behövt lägga dem i något. Men jag är en tänkare.... bara
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons