Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Ett UFO har landat

Här är en ryggsäck som jag fick på en konferens för ett par år sedan (året innan fick jag en likadan om än i annan färg, den har jag också fixat till). Frågade min son om han ville ha den som skolryggsäck och det ville han. Jag fixade ett stort fack till läxor och papper, en mindre ficka med blixtlås, samt några reflexer.

Sen skulle jag "bara" fixa ett broderi att täcka det fula trycket på framsidan. Bara. Sen blev den liggande. Sonen hittade en bild från Minecraft (det är Steve och en creeper på) som jag skulle stygnsätta. Det var väl i våras kanske. Till och från har jag jobbat först med bilden som där antalet färger måste minskas, och sen med stygnsättningen. Programmet till min maskin har automatisk stygnsättning och ibland blir det bra, ibland inte. Denna gång inget vidare. Men det fick bli vad det blev och jag påpekar inte bristerna för sonen. Nu är den klar iaf. Nästa UFO som väntar är en fodralklänning.

Inlagt 2015-12-06 15:41 | Läst 3327 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-12-09 05:53   Bibbi Lundgren
Det här är återvinning på hög nivå.
Sen är sonen med och bestämmer.
Kan inte bli bättre.
 
2015-12-08 12:03   Ulrika Lindh
Det är konstigt att det där sista som man "bara ska fixa", kan vara det som gör att något blir liggande. Nu kan du dock vara nöjd och sonen med!
 
2015-12-07 12:01   Ann-Kathrin Carlqvist
Jättebra idé att fixa till en nyttoprodukt från något som bara skulle skräpat i garderoben.
 
2015-12-07 00:07   Barbara *****
Vad snygg den ryggsäck blev... fint för användning, och ett fin färg.
 
2015-12-06 18:51   Bodil N
Vad bra det blev.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons