Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Lägerväska

För en dryg vecka sedan packade jag inför 11-åringens basketläger. Han fick förstås packa sina egna grejer, men jag skulle också åka med så jag packade även våra sovattiraljer, en stor ful neonrosa väska proppfull med luftmadrasser, lakan och filtar.

Sen skulle jag packa till mig. Vår andra stora väska hade sonen fått, så det fanns bara mindre väskor kvar till mig. De dög inte! Så vad gör man, framåt kvällen när man inser att man behöver en väska till morgondagens resa? Ja, det vet ju ni. Man syr en! Det är ju inte direkt första väskan jag syr och jag valde en ganska enkel modell efter de mått som tyget tillät. Själva sömnaden tog kanske 3 timmar.

Inget återbruk denna gång, med undantag för blixtlåset. Tyget är från stuvbordet på Stoff och Stil, nylonremmen kommer från Bibbi och reflexpasspoalen är förstås den jag väntade på så länge förut. Jag fick ju ta av det jag hade hemma och det visade sig räcka till denna gång.

När jag sydde min ryggsäck var jag så fokuserad på utsidan så jag nästan helt glömde bort fack på insidan. Det ville jag inte göra om denna gång, så det finns "stora" fack på insidan av båda kortsidorna, och på ett av de stora facken sitter några mindre fack. Sen fick väskan tre öppna fack på utsidan också.

Som ni ser är det inget foder inuti. Det finns gränser för vad man hinner med. Väskan var rolig att sy, om än lite jobbigt med tidspressen. Måtten är ungefär 50 x 28 x 28 och det räckte till precis lagom för 6 dagars packning.

Inlagt 2014-08-13 21:43 | Läst 10809 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-08-16 09:40   Anna Söderström
Jösses vilket jobb! Jag är rejält imponerad. Hur proffsigt som helst. Dessutom brukar aldrig sådana väskor vara fodrade, det är bara du som är lite extra petig ;)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons