Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En tekrage. ...och vet ni vad?

Bland det första jag sydde på Classe den första var en tekrage som var anpassad efter stora glas på min arbetsplats. Den har varit mig till stor glädje då jag kunnat hålla ordentligt i glaset utan att bränna mig. Men med tiden har den blivit lite solkig och dessutom tycker jag inte att budskapet (Tedags för ystra själar) går ihop med tyget i dystra färger. Så nu har jag sytt en ny tekrage!

Budskapet är detsamma som tidigare men typsnittet ett annat. En smula svårläst kanske men det gör inte så mycket tycker jag. Classe broderade så fint den här gången. Vid två tillfällen gick tråden av men det var faktiskt inte han fel. Jag broderade alla tre sidorna samtidigt i den stora ramen och i bytet från första till andra och andra till tredje så var tråden för svag och gick av. Jag har sett det tidigare med den sortens tråd, att den inte är stark nog, så jag var beredd på att stänga av i bytena.

Insidan är ett lager fleece. Jag klippte till och sydde två lager men det blev för tjockt tyckte jag. Tekragen är kantad med vikresår (jajamen, den är användbar skall ni veta!) vilket är bra för då sitter den så bra på glaset. Mindre bra att stjärnsömmen blev lite konstig när jag var tvungen att dra ut resåren en smula under sömnaden. Nåväl, det är bara vi här på Sysidan som ser. :-) Tyget kommer från en loppisklänning förresten och fleecen från en loppisfilt.

Och vet ni vad? Jag köpte en tygkasse idag! Det var på Myrorna, där jag gått in för att försöka hitta knyppelbrodyr till kvällens syprojekt. Tygkassarna kostade 30 kr och verkade välsydda. De hade en hel vägg full med kassar i (minst) två olika storlekar och jag tänkte att har de någon fin så köper jag den. Jag var glad för att jag hade hittat ett dricksglas att fylla på med i skåpet hemma (men jag hittade ingen brodyr). Så jag kollade runt och fastnade för en riktig sommarkasse, ganska stor och med tillräckligt långa handtag för att bära på axeln.

Och vet ni vad, en gång till? Nu har jag semester!!! Och om ni såg vad som skymtade på övriga bilder kan jag berätta att nu skall jag fira in semestern med lite rosé och hemodlade jordgubbar! (Möjligen inte samtidigt.)

Inlagt 2014-07-11 17:32 | Läst 10160 ggr. | Permalink
Kategorier:
Återbruk / DoRedo Övriga saker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-07-11 22:46   Bibbi Lundgren
Fint som vanligt!

Önskar dig en riktigt trevlig semester.
 
2014-07-11 20:01   Pernilla Fe
Tack Pia, det var fint skrivet av dig! Jag vill gärna glädja andra och inspirera till att tänka nytt.

Det brukar ta emot att köpa sånt jag kan sy själv. Men det var ju för en god sak och jag tyckte kassen var riktigt somrig och välsydd. Men annars syr jag mig en påse om jag behöver en. Skulle kunna sy kassar till alla jag känner och ha tyg kvar... :-/

Rosévinet jag drack nu smakar nästan jordgubbssaft, man måste dricka det kallt med is i. Barefoot heter det. Inget att dricka till maten!
 
2014-07-11 19:22   Pia Lindemann Larsen
Jag bara ÄLSKAR att läsa dina inlägg ( tyvärr så hittar jag oftas inget fyndigt att skriva)
Gillar din mugghållare... hade varit något att själv ta tag i... Kul att du oxå KÖPER nån väska ibland... Gubben köpte 2 då vi var i DK igår.
Sen vill jag önska dig en trevlig semester.
NJUT jag har redan klarat av 1/3 av min.
Har inte riktig förstått hur gott det är med rose, så jag har hållit min ifrån det.... men man kanske skulle semester-handla lite...
Må gott
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons