Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Snart ger jag upp!

Häromdagen var det dags att kvlita sidorna till min resttygskorg. Min erfarenhet av kviltning är noll, så jag började med botten (som består av ett sparat provbroderi). Körde frihandskvlitning på Carina och det blev helt OK. Så skulle jag övergå till sidorna. Första sidan (en kortsida som tur var) påbörjade jag och tyckte rätt snart att det inte var så fint. Men tänkte att äh, det duger - den skall ju stå i ett skåp! Så jag sydde sidan nästan klart, innan jag kom till riktig insikt om hur fult det blev. Reusltatet - en timme eller två av detta:

Såhär i efterhand ett mycket bra beslut. Men oerhört dumt att framhärda när jag var tveksam från början. Sida två hann jag också sy en bra bit på innan jag ångrade mig. Mer sprätta. Att man inte lär sig första gången? Sen fick Classe ta över och sy raka dekorsömmar, som jag blev rätt så nöjd med.

Sydde ihop sidorna på korgen, i hastigheten blev det alla fyra istället för tre så jag fick sprätta en sidsöm (det var åtminstone lätt). Dekosömsstickningar, sy ihop igen, sista dekorsömsstickningen. Och sen skulle jag sy på botten. Detta blev resultatet, tre symaskinsnålar senare:

Om ni inte ser vad som är fel kan jag avslöja att sidorna sitter upp och ned i förhållande till botten. Inget mer sprättande nu. Det blir TV.

Inlagt 2014-01-06 22:44 | Läst 7550 ggr. | Permalink
Kategorier:
Quiltat 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-01-08 16:52   Pernilla Fe
Tack René. Visst får det ta tid, men jag ledsnar när jag måste sprätta på grund av egen klantighet. Idag har jag sprättat bort botten, får bli ett nytt försök senare ikväll. Det vore ju roligt om korgen blev klar.
 
2014-01-07 11:12   René Edwards
För att ha 0 erfarenhet tycker jag du klarar det fint. I bloggen bredvid stod det lite om att de måste få ta tid. Och att göra nya saker blir ju inte perfekt från början. Du är jätte bra på väg! :-)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons