Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Värmande vintervänner

Jag har en tunn kofta stickad i yllegarn. Eller hade. Den har hängt med i många år nu och har värmt mig väl. Med åren har den kära koftan blivit alltmer sliten. Senaste åren har den gått under namnet skämskoftan. Här kan ni se konstgjord andning som jag gjorde för ett par år sen:

Maskorna har nog gått efter att jag ersatte trasiga muddar med vikresår. Ärmarna är (var) generellt i dåligt skick med armbågar och slithål. Så idag gjorde jag slut på koftan - den fick bli en väst istället! Själva kroppen är helt ok, så jag tog de bästa delarna av en ärm och gjorde remsor att kanta ärmhålen med:

Jag passade också på att anpassa formen en smula. Det känns bra att göra om, ta tillvara och återanvända istället för att bara kassera. En del av det som återstår av ärmarna kan bli till sköna muddar/handledsvärmare.

När jag väl hade ångan uppe fick jag för mig att sy en hållahanden-muff för mig och ett barn. Det är mysigt att hålla handen men mysigare om man slipper frysa samtidigt. Jag tänkte att muffen skulle vara vändbar och gjorde den i dubbel fleece. Vändbar = inga synliga sömsmåner. Jag tänkte fel...

Tänkte om och det blev riktigt bra tillslut. Nu är muffen dock inte vändbar (eller, det är klart att man kan vända den men det finns synliga sömmar på insidan):

Inlagt 2013-11-25 23:08 | Läst 13925 ggr. | Permalink
Kategorier:
Överdelar Återbruk / DoRedo Övriga saker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-11-26 15:59   Ulrika Lindh
Synliga sömmar gör ingenting, viktigast att vara varm om händerna. En gammal trotjänare i ull måste hedras och tas om hand. Ser ut att vara smidig och fin ullkofta, fungerar nog länge till som väst.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons