Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Classe hemma igen

Som ni kanske minns lämnade jag Classe på verkstaden för ett tag sedan. Förra torsdagen hämtade jag honom igen. Har dock inte sytt alls, eftersom sovrummet där sybordet står nu äntligen skall bli klart. Möbler har flyttats runt och varken maskiner eller andra elsaker har varit inkopplade. Men igår städade jag undan efter lördagens tapetsering så idag kan jag sy.

Det som skulle sys var sannerligen inget svårt. Ett par för långa pyjamasbyxor som skulle kortas och förses med resår i mudden. Jag satt på helspänn när jag sydde. Var klickljudet borta? Jag tror det men maskinen låter ju så illa och mycket så det är svårt att säga säkert. Min mammas två maskiner av nyare modell låter också "skramligt" jämfört med kära gamla Carina och andra äldre maskiner så oljudet är kanske inget fel. Men illa låter det. Och varje liten förändring av ljudet får mig att hoppa högt.

Jag var så nervös att jag sydde på första mudden åt fel håll så att sömmen kom på rätsidan. Nu gick nålen inte av. Men det är nästan så att jag önskar att den skulle göra det så att jag får rätt mot den i mitt tycke opålitliga maskinen. Jag litar inte på maskinen och faktiskt inte heller på verkstan. Classe har åtskilligt att bevisa för mig. Jag skall försöka sy en del kommande vecka för att utvärdera om han får åka med på Symestern eller om bara Carina får äran. Fortsätter han att smälla av nålar får han stanna hemma!

Uppdatering: Klickljudet finns kvar. Kanske skall det vara där? Hittills har nålen hållit - peppar peppar!

Inlagt 2013-10-14 19:44 | Läst 7839 ggr. | Permalink
Kategorier:
Symaskiner 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-10-16 20:44   Pernilla Fe
Haha Anna, jag får väl börja skriva mer spännande då.
 
2013-10-15 08:56   Anna Söderström
så spännande. Jag läser din blogg som om det vore värsta kriminalaren. Nä nu får maskinen skärpa sig!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons